Hyundai hyundai matrix crdi: koppeling en boite

Bouwjaar: 2004

hallo , sinds 03/08/2004 ben ik de ongelukkige eigenaar van een matrix olympia 1.5 crdi . op 2500 km is de eerste koppeling reeds vervangen samen met drukgroep en lager !!! Deze was volledig weggesleten aan de zijde van het vliegwiel. met deze koppeling heb ik 400 km gereden en ze was terug weggesleten aan de vliegwielzijde .Nu is de koppeling , drukgroep , lager en vliegwiel vervangen , samen met de bediening van de koppeling (drukpompen aan pedaal en boite , en zelfs de vork die de lager beweegt). De dag nadat ik de wagen terug kreeg , is de versnellingsbak stukgegaan ; ik kon enkel nog in 3 en 4 schakelen .Het systeem om inwendig van de assen te verschuiven was vastgelopen. De vernellingsbak is dan volledig vervangen .Ik vond echter vanaf de eerste km dat deze stroef schakelde . Na 200 km was opnieuw de koppeling kapot !!! deze is terug vervangen , samen met drukgroep , lager en vliegwiel . Bij afhaling in de garage reed de wagen goed , maar na 200 km kraakte de tweede versnelling bij het schakelen . Na contact met de invoerder mocht ik hiermee blijven rijden , vermits de garage niet open was . Nu heb ik 3900km op de klok staan , en de versnellingsbak is opnieuw kapot !!! ik kan enkel nog in 3 en 4 schakelen , en met veel moeite in 2. De wagen is nog in garantie , en is getakeld door hyundai assistance , maar kan iemand mij zeggen wat de oorzaak kan zijn ? Ik ben hopeloos , vermits ik met mijn vorige auto , een elantra , op 8 maanden tijd liefst 14 keer in panne heb gestaan met een elektrisch probleem dat men niet vond , en nu dit ! Ik heb reeds met de invoerder contact gehad , maar het is een nieuw probleem en men weet niet waar de oorzaak kan liggen , weet er misschien iemand iets meer ? ? p.s. indien je ter info meer wil weten over de elantra , kan je me steeds je gegevens sturen , en ik stuur je hier alle gegevens van . Deze wagen is ook nog steeds niet gemaakt , hier is zelfs al een expert uit Korea naar komen kijken !!!

depaneurke

Geplaatst door depaneurke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


en heeft die kleine korreaan dan niks kunnen vinden..?

of heb je nog geen uitslag gehad.


paul,

depaneurke (0), 19 jaar geleden

Nee , bij die elantra heeft zelfs de invoerder toegegeven de oorzaak van de steeds terugkerende panne niet te kunnen vinden . Zelfs de expert uit korea heeft het niet gevonden . Dit was nochtans een zware kortsluiting , vermits de polen van de batterij gewoon wegsmolten , en met deze de bekabeling naar de startmotor en de startmotor zelf !! Die kleine koreaan had zelfs geen haar meer nadat hij mijn auto had gezien !!! allemaal uitgetrokken !!! ;)

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


dring er opaan anders een nieuwe auto te leveren.?

als het probleem zich zo voort zet.

je rijdt immers niet voor niks nieuw.


paul,

depaneurke (0), 19 jaar geleden

Die elantra heb ik terug binnengegeven bij een andere dealer dan waar ik deze gekocht heb , en daar staat hij nu nog , vermits die hem ook niet gemaakt krijgt , maar met de nieuwe matrix die ik daar gekocht heb heb ik nu deze andere problemen !!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


lekker,rrrrrr dan...!


het zal wel nooit geen hyundai weer worden..?


paul,

depaneurke (0), 19 jaar geleden

De wagens terugnemen doen ze bij hyundai niet vermits dat niet tot de bedrijfspolitiek behoord zeggen ze , en ik heb reeds gerechtelijk advies ingewonnen , en ze zijn dit dus ook niet verplicht zolang ze de wagen herstellen . Hoelang ik daarna kan rijden speelt geen rol ; als ze hem herstellen houden ze zich aan de verkoopsovereenkomst en de garantievoorwaarden ! Ik heb zelfs geen recht op een vervangauto !!!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


nou.. tijd voor een rondje door de showroom... :^)

dat gaat nog wel met die versnellingsbak..



paul,

Appie505 (0), 19 jaar geleden

Probeer eens een andere dealer, een kennis van mij heeft ook een matrix diesel met 125.000 km op teller en nooit problemen gehad dit is een lesauto

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Bart

Toevallig allebei gekocht op maandagmorgen?

depaneurke (0), 19 jaar geleden

hallo iedereen ,
momenteel staat de wagen bij de invoerder in Kontich en is er voor de tweede maal een volledig nieuwe versnellingsbak onder gestoken (de vorige zag er uit net of deze had 200 à 300 DUIZEND kilometer gelopen !!!! terwijl ze er slechts 900 had gelopen ) samen met een nieuwe koppeling , drukgroep en lager (voor de zoveelste keer ) men heeft er nu bij de invoerder 950 km mee gereden en ze beweren voor de zoveelste keer dat hij volledig in orde is .
Ik ga nu de expert die is aangesteld nog enkele dagen met de wagen laten rijden , en dan zou ik hem "conform aan de verkoopsovereenkomst " terugkrijgen . Als iemand misschien een idee heeft wat de oorzaak kan zijn ??? bij hyundai weten ze het nog steeds niet , maar vervangen ze telkens de defecte onderdelen , meer niet ??? Ik beweer niet dat dit slechte wagens zijn , maar DIT IS ZEKER GEEN GOEDE WAGEN !!! Degene die er interesse voor heeft , HIJ STAAT TE KOOP !!! ( Als ik hem nog eens terug krijg )

kareltje6135 (0) PRO, 19 jaar geleden

er loopen vele van deze auto,s zonder deze probleeme let op je rij stijl voet van het pedaal het is geen race auto.

depaneurke (0), 19 jaar geleden

Hallo iedereen , dit is voor mij de afsluiting van dit topic .
Ik wens iedereen te bedanken die hierop gereageerd heeft , maar voor mijn wagen was er dus geen oplossing te vinden . Ik heb de wagen verkocht met een verlies van 5000 euro op 4 maanden tijd !!! Ik heb inmiddels vernomen dat de volgende eigenaar met deze wagen ook reeds een andere versnellingsbak en reeds 2 maal een andere koppeling heeft moeten steken op 3 weken tijd !!! Ik heb na de laatste herstelling niet meer met de wagen gereden , maar heb deze met een takelwagen laten afhalen bij de invoerder , dus mij kan geen verwijt worden gemaakt i.v.m. verkeerd gebruik van de wagen (ik ben trouwens beroepschauffeur , dus ik denk wel dat ik weet hoe ik met een wagen moet rijden ! ) . De invoerder beweert nog steeds dat er met de wagen niks mis is , terwijl er nu reeds 2 verschillende personen met dezelfde wagen dezelfde problemen hebben !!! Voor mij is dit hoofdstuk afgesloten , maar ik zal zeker niemand meer een hyundai aanraden .

depaneurke (0), 18 jaar geleden

toch nog een laatste update voor degenen die het interesseerd ; ik heb deze week contact gehad met de handelaar die deze wagen had gekocht . De persoon die deze eerst gekocht had , heeft deze na 2000 km en DRIE koppelingen en TWEE versnellingsbakken terug binnengeleverd en daar een andere wagen gekocht . De matrix is daarna enkele maanden te koop blijven staan , maar is half april terug verkocht ( reeds aan de derde eigenaar dus !!! ) .
Deze eigenaar heeft met de wagen 200 km gereden en de koppeling was kapot !!! deze is voor de zoveelste keer vervangen ; maar nu is hetgene gebeurd waar ik persoonlijk schrik voor had !!!

DE wagen is na opnieuw hersteld te zijn geweest terug in gebruik genomen door deze mens , maar nu is het volgende gebeurd : tijdens het rijden ( op autosnelweg ) is de versnellingsbak vastgeslagen en is de wagen aan het slippen gegaan . De wagen is tot stilstand gekomen tegen een boom nadat hij eerst de vangrail en een verlichtingspaal heeft geraakt .
Gelukkig was de persoon slechts lichtgewond , maar de wagen is nu wel perte-totale !!! De wagen was omnium verzekerd , dus veel verlies maakt deze persoon niet , maar ik hoop dat nu duidelijk wordt wat er zou kunnen gebeurd zijn , enkel en alleen door het ontoereikend en zelfzuchtig (lees : zo goedkoop mogelijk ) beleid bij de invoerder . Dit is nu reeds de derde vershillende persoon die dezelfde problemen heeft met dezelfde wagen , en nog beweert men dat er met deze wagen niks mis is !!
Perte- totale einde van dit topic !!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.