Hyundai H200: Starten

Bouwjaar: 1998

Beste lezers,

Ik heb jullie kunde weer eens nodig.
Ik heb een probleem met starten van mijn H200 Diesel 2.5 TD
Als de auto koud is, na een nacht bijvoorbeeld, dan stotterd en happerd hij.( Toerental komt dan niet op, hij slaat niet af) Ook rookt hij dan best wel een beetje, tijdens het stotteren.
Als ik 2 of 3 keer een beetje gas heb gegeven is het over.
Als ik gereden heb, dan start hij zonder te stoten en happeren, en zonder rook, ookal staat hij een paar uur stil en is weer koud ( volgens meter in het dashboard)
Hij start wel goed, na een halve slag in de ronte al aan.

Wat zou dit kunnen betekenen? Gloeispiraal?
Verstuivers? Of zijn de zuigerveren misschien versleten?
Olie verbruikt de auto niet.

Wie kan mij hierin adviseren, voordat ik de hele motor uit elkaar moet laten halen

Groeten,
Christiaan

christiaan1111

Geplaatst door christiaan1111 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

gloeispiralen doormeten.
vr.gr.

skippyonline (0), 18 jaar geleden

Dat zijn bijna zeker je gloeispiralen. Die moeten meestal zo om de 100 duizend kilometer vervangen worden. Na paar uur is de motor nooit meer zo ver afgekoeld als na een hele nacht.

christiaan1111 (0), 18 jaar geleden

Gloeispiralen gemeten, maar is het niet. Gaat vandaag toch naar de garage. Laat wel weten hoe en wat. Ze denken de brandstofpomp

christiaan1111 (0), 18 jaar geleden

UPDATE:
Waarschijnlijk toch een slechte verstuiver. Deze worden nu vernieuwd en hopen maar op de kunde van de garage dat het reviseren van de pomp niet nodig is. Ik hou jullie op de hoogte

freek3396 (0), 18 jaar geleden

Hallo, wat voor kmstand is dit nodig ? Heb zelf een Terracan 2.5 TCi, is waarschijnlijk dezelfde motor als uit de H200 ( een licentie Mitsubishi motor ? ) ??
Groeten

Christiaan11 (0), 18 jaar geleden

Ik zou het niet weten. Maar om het te laten kontroleren kan geen kwaad. Voorkomen is erger als genezen
PS: Bij een gewone normale controle, cq APK keuring, cq grote beurt, heb ik de ervaring dat de verstuivers niet gecheckt worden!! Waarom weet ik niet. maar toen ik wilde weten wat de verstuiverdruk van een H200 was, wisten 10 bedrijven van de 12 die ik gebeld heb het niet. daaaruit mag ik aannemen dat ze het niet checken

christiaan1111 (0), 18 jaar geleden

Update ( hopenlijk de laatste)
Auto net terug van de garage en starte een stuk beter. Geen ongeregelmatige toerental. Nu nog even afwachten tot morgenvroeg wat hij dan doet. Maar op het eerste gezicht lijkt het probleem opgelost te zijn, en loopt nu ook fijner.
Als jullie niets meer horen, dan is het euvel opgelost, en anders horen jullie het nog

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.