Hyundai H100: Waterpomp.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hoi allemaal. Mijn Koreaans H100 hondehok heeft naar volle tevredenheid altijd gefunctioneerd. Echter nu staat er aan te komen dat de waterpomp kapot gaat. Het lager heeft een beetje speling en maakt wat lawaai. Hij verliest (nog) geen koelwater. Moet dus gerepareerd worden, maar moet hiervoor ook de hele distributie verwijdert worden?? Heb bij 90000 zelf de distributie vervangen, maar weet niet meer hoe het ten aan zien van de waterpomp eruit zag. Iemand vertelde me dat je ook de hele distributie moet afbreken, wat ik me niet voor kan stellen. Iemand hier ervaring mee en wat is de prijs van die waterpomp?? Ding heeft nu bijna 150000 gedraaid.

Klikoo

Geplaatst door Klikoo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

martin1978 (0), 17 jaar geleden

Nee, je moet volgens mij een bout van de spanner loshalen, maar dan blijft de riem op spanning staan. Let op dat bij losdraaien van de moeren, de tapeinden ook wel eens meedraait en dat merk je soms niet en dat loopt het spul los.
Ik weet dat het bij een H200 zo gebeurd is.

Martin

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

zet voor de zekerheid op boven wiel en riem een wasknijper en onder een knijpertussen bloken riem
verspringt ie niet zo snel
mvg jerry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.