Hyundai Tucson: Wel of geen canbus

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

heeft mijn hyundai Tucson van 2007 canbus?
Dit i.v.m. het gebruik van ledlampen.

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk: Ja.
Hyundai had in 2004/2005 al diagnose via can-bus in sommige modellen, nog los van de interne communicatie.
Kijk eens in de diagnose stekker. Zit pen 6 plus 14 daar in? Dan heb je zeker can-bus.

ix55 (0) PRO, 9 jaar geleden

De Tucson heeft geen canbusondersteuning voor de lampen.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Canbus ondersteuning voor de lampen? Zoek eens naar het principe van canbus.

Als de auto aangeeft als er een lamp defect is, moet je of speciale lampen gebruiken of met weerstanden gaan werken. Deze speciale lampen worden idd als canbus-lampen aangeboden, maar dat is een absoluut verkeerde benaming.

conradus (50), 9 jaar geleden

Welke leds moet ik nu gebruiken, gewone?

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

Er is maar 1 soort LED....
Lees maar eens het volgende artikel;
http://nl.wikipedia.org/wiki/Led

conradus (50), 9 jaar geleden

Ja dat klopt maar om ze te laten branden bij diverse spanningen en spanningsoorten zul je wel e.e.a. er omheen moeten bouwen aan elektronica.
Een led verbruikt vele malen minder en daardoor krijg je volgens mij dat de boordcomputer denkt dat de lamp stuk is. Dat kun je dan weer oplossen door er een weerstand aan parallel te zetten maar die doet het lagere stroomverbruik weer te niet en op de koop toe heb je weer wat extra warmte van de weerstand.

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

Een weerstand parallel zetten help niet...in serie wel.
En dan is het de bedoeling dat de stroom net zo groot wordt als bij een gloeilamp.

conradus (50), 9 jaar geleden

Hans, in serie zetten betekent een nog hoger weerstand van het totale circuit, m.a.w. een nog lagere stroom.
Parallel zetten verlaagt echter de weerstand en verhoogt de stroom omdat over beide weerstanden dezelfde spanning staat en er extra stroom gaat lopen.
Dus stroom hoger bij parallel en lager bij serie want in serie ga je toch echt de weerstand verhogen en dus de stroom verlagen.
Als je de stroom wilt verhogen zul je er een weerstand parallel over heen moet zetten.

ix55 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik heb toch al geschreven dat de Tucson geen canbus ondersteuning heeft. De opvolger (ix35) heeft dat wel.

robert1jan (0), 9 jaar geleden

Hallo conradus,ix55 heeft gelijk,wil je toch zeker weten,haal achter een lamp er uit,Kijk naar je dashboard,geen oplichting van defecte lamp,dan licht verlichting niet in canbus schakeling.Heb zelf een i30 met een derde keer defecte remlicht schakelaar ,kwaal bij i series,vooral bij trekken caravan.Heb ledlampen gemonteerd voor combinatie lamp licht/rem.neem hier wel ledlamp mert 3led's boven en aan de zijkant minstens10 led's.probleem is opgelost.Heb ze bij een winkel in Spanje gekocht.Heb wel een site voor je om te kijken www.miniinthebox.com Als je even op internet zoekt zijn er meerdere site's
Succes

ix55 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat probleem met die remlichtschakelaars betreft alle modellen van pakweg de laatste 8 jaar. Wereldwijd is daarvoor een veiligheidsterugroepactie om die in garantie te vervangen door andere schakelaarmodellen.
De i30 heeft canbus in het laatste model vanaf 2012. De i30 van de eerste generatie + de facelift heeft ook geen canbus voor de lampen. LED lampen TOT i30 model 2012 zouden geen probleem mogen zijn, net zoals de Tucson.

robert1jan (0), 9 jaar geleden

hallo ix 55,ik heb maar een maal onder garantie die remschakelaar bij mijn i30 van 2008 gratis vervangen gehad,met de gewijzigde schakelaar,de ander heb ik moeten betalen,die nieuwe is het zelfde als de verbeterde,wel onder garantie hebbeen ze de stuurstang binnen vaster gedraaid,zo doende. Die rem/stop led gemonteerd,dus de fout is nog steeds niet opgelost. Trouwens bedankt voor de reactie.p.s caravan had geen sluiting in de bedrading of stekker,lampen er uit ohmse waarde oneindig bij caravan.Moest in spanje wel 60km heen en 60km terug rijden naar de dealer.

conradus (50), 9 jaar geleden

Dus geen canbus dan zou een led zonder extra stroom m.b.v. een weerstand parallel niet nodig zijn.
Bedankt voor het meedenken. Ik wil eigenlijk de stadslampen in de Tucson, die zitten apart vervangen door ledlampen en dan het liefst met een hoger wattage.
Dat mag natuurlijk niet maar dat doe ik toch als het kan want dan heb ik een soort van dagrijverlichting. Daaar branden de lampen achter natuurlijk ook wel bij maar dat is minder interessant.
Dus wie ledlampen weet die meer wattage hebben en dan nog steeds in die W5W fitting passen dan zou dat mooi zijn.

conradus (50), 9 jaar geleden

Duidelijk dus geen canbus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.