Jeep Grand Cherokee: Linker kant koude lucht uit kachel. Kachelkleppen zijn stuk.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7

Goedemiddag,

Ik heb het voorkomende probleem van de Jeep Grand Cherokee dat de kachelkleppen afbreken. De linker kant van mijn jeep geeft geen warme lucht. Nu wil ik de kleppen gaan vervangen en daarvoor moet het dashboard er uit.
Is er iemand die mij hiervan een handleiding kan verschaffen?

(demonteren dashboard en kleppen en monteren nieuwe kleppen)

Mijn dank is bij voorbaat groot!


Met vriendelijke groet,

Wiebe

wiebez

Geplaatst door wiebez , lid sinds 8 jaar geleden

9 Reacties

Mercury PRO, 8 jaar geleden

pfff ik zal eens ff voor je zoeken wat ik heb, weet je zeker dat de kleppen gebroken zijn? het systeem werkt meestal op vacuum, en dan ligt er ergens een slangetje af, als ik wat heb hoor je het

gr Peco Power

Mercury PRO, 8 jaar geleden

http://www.youtube.com/watch?v=kIWnuZ8vk...

zo mot't....
succes

Peco Power

wiebez, 8 jaar geleden

Goedenavond,
Dank u wel voor de informatie. Zitten er maar 2 kleppen in? Of zit er misschien links ook nog ergens een klep. Omdat er in de meeste beschrijvingen wordt gesproken over een totale demontage van het dashboard.
Als het wel zo is dat dit de enige 2 kleppen zijn dan is dit een fluitje van een cent en staat het haaks op wat dealers beweren.
Mvg,
Wiebe

Mercury PRO, 8 jaar geleden

ik heb geen idee, maar dit is wat ze in amerika doen, dus...... niet geschoten altijd mis.......

TheoStek PRO, 8 jaar geleden

[quote=wiebez]Zitten er maar 2 kleppen in? Of zit er misschien links ook nog ergens een klep. Omdat er in de meeste beschrijvingen wordt gesproken over een totale demontage van het dashboard.
Als het wel zo is dat dit de enige 2 kleppen zijn dan is dit een fluitje van een cent en staat het haaks op wat dealers beweren.
Mvg,
Wiebe[/quote]
Er zitten meerdere kleppen ! links/rechts, boven/beneden.
Jouw probleem zit links en niet rechts wat volgens het filmpje te zien is? waar ook nog de behuizing wordt kapot gezaagd, om niet het dashboard te hoeven uitbouwen.

Dus, wat de dealer zegt klopt..dashboard moet eruit.

succes

wiebez, 8 jaar geleden

Hallo Theo Stek.
Heeft u ervaring met deze reparatie? Zo ja kunt u mij dan vertellen waar een eventuele derde klep zich bevind?
Volgens mij zijn er maar 2 en die zitten achter het dashboard. Het zagen in de kappen zorgt er voor dat niet het hele dashboard er uit moet volgens mij. Want normaliter demonteer je her kachelsmid dmv schroeven en bouten. Deze kun je pas los draaien als alles er om weg is. Met zagen kun je er altijd bij. Ik denk dat dealers niet mogen zagen in andermans auto en dat de reden is waarom de reparatie zo prijzig zijn en dus wel het hele dashboard er uit moet. Is er iemand die dit kan bevestigen?
Mvg
Wiebe

Mercury PRO, 8 jaar geleden

Voor het zekere zou ik ook het dashbord demonteren, dan weet je zeker dat alles heel blijft. Maar ik vondt dit filmpje en zo kan het dus ook, de keus is aan jou.....

wiebez, 8 jaar geleden

Nou dat dashboard demonteren geloof ik wel. Waarom moeilijk doen als jet makkelijk kan?! Het is een oude auto dus dat maakt mij niets uit. De vraag is nu. Zijn dit de enige 2 kleppen en bied de manier van het filmpje voor mij de oplossing. Dus weer warme lucht aan de bestuurderkant.
Mvg,
Wiebe

fransdemers, 8 jaar geleden

Kijk even op jeepforum.nl, daar hebben we al tientallen zo'n gevallen gerepareerd...

Kun je makkelijk zelf doen, door via het handschoenkastje de kachel open te maken, een gat zagen is de gemakkelijkste weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jeep Cherokee of stel zelf een nieuwe vraag.