Lancia Delta: Remproblemem Lancia Delta 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 - 16v

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn lancia delta.

Van het weekend blokkeerde mijn rechter voorrem tijdens het rijden. Vond dit erg vreemd, omdat ik een aantal weken van tevoren mijn blokken en schoenen vernieuwd had.

Na naar huis getakeld te zijn ben ik gaan kijken wat er aan de hand was. Bleek dus dat mijn rechter remklauw, de zuiger helemaal vast zat. (Tijdens monteren van nieuwe blokken, ging de zuiger nog zeer soepel)

Kreeg er met geen mogelijkheid beweging in. Toen met grof geschut, de klauw uit elkaar gekregen. 2e hands remklauw gekocht en gemonteerd (zuiger zat los). Ontlucht enzo.

Tijdens de proefrit blijkt dus, dat ALLEEN mijn ACHTERREMMEN het doen en NIET de voorremmen!?!

Hoofdremcilinder???

Wie o wie kan mij helpen?

Alvast bedankt

Lucas078

Geplaatst door Lucas078 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Delta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Door de nieuwe stand welke de voorste plunjers ingenomen hebben, nadat de blokken vervangen zijn, is het vieze deel van de plunjer op de plaats van het vieze deel van de cilinder terecht gekomen, en gaat zodoende klemmen. Demonteren, reinigen en met nieuwe afdichtingsringen opnieuw monteren is de oplossing. Veelal wordt vergeten de plunjers te inspecteren bij vervangen van de blokken. In dat geval is reinigen meestal afdoende. Het systeem degelijk ontluchten zal het probleem nu wel oplossen. Er is een kleine kans dat er geen speling is tussen de drukstift en de hoofdremcilinder, waardoor een compensatiegaatje gesloten blijft. De zuiger van de hoofdcilinder moet beslist tegen zijn aanslag terug kunnen komen.

Lucas078 (0), 12 jaar geleden

Plunjers waren schoongemaakt, maar dat van de hoofdremcilinder zou een optie kunnen zijn natuurlijk.
Ik gaat er morgen gelijk mee aan de slag. Voor zover, bedankt voor de info

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Delta of stel zelf een nieuwe vraag.