Mazda Mx5: mx-5 Startprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste forumleden,

Na anderen te hebben geholpen aan de hand van dit geweldige forum stuit ik nu zelf op een probleem bij mijn eigen wagen.

Probleem:
Bij een koude start 's ochtends vroeg (meestal bij vochtig weer en bij een temp tussen de 2 en 8 graden Celsius) heeft mijn MX-5 problemen met het starten. Het is alsof de motor net niet aanslaat. Wel hoor je een enkele ontsteking, dus hij is er bijna, maar niet genoeg om aan te slaan. De accu is nieuw en volgeladen. Ook extern starten m.b.v. startkabels geeft hetzelfde resultaat. Hieruit concludeerde ik dat het iig niet aan de accu kon liggen.
Het viel me op dat er een beste benzinedamp te ruiken was. Verzopen? Ook heb ik uit nieuwsgierigheid de bougies er maar even uitgedraaid om te kijken wat daar de staat van was. De ring was aardig aan de zwarte kant. (het kosste trouwens erg veel moeite deze los te draaien) Zelf hoopte ik op het simpelweg vervangen van de bougies, maar na verscheidene fora afgespeurd te hebben kon ik bougiekabels, bobines, bepaalde sensoren ed. nog niet uitsluiten. Deze week ontvang ik hopelijk de nieuwe bougies en zal ik een update plaatsen of de situatie gewijzigd is. Ondertussen sta ik open voor tips en suggesties die eveneens kunnen bijdragen aan het oplossen van dit euvel.

Hier een filmpje van het opstartprobleem.

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=q3DuIqoRN...[/yt]

Wellicht dat een slimmerik hier nog meer info uit kan halen.

vince_garcia

Geplaatst door vince_garcia (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (315), 10 jaar geleden

Aangezien je toerenteller tijdens het starten amper los komt , denk ik dat het probleem door een defecte BDP sensor veroorzaakt wordt.

John Hommen (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou de klepspelling eens controleren.

vince_garcia (0), 10 jaar geleden

En zo gaat de zoektocht verder... Zou de lambdasonde een veroorzaker kunnen zijn? Het is mengsel lijkt nl. erg rijk, maar enkel bij een koude start.

John Hommen (0) PRO, 10 jaar geleden

De eerste serie MX-5 n,(1999) NB type heeft te zachte uitlaatkleppen die wegzakken, waardoor de uitlaatklepspelling
te strak wordt. Een lambda sonde regelt volgens mij tijdens het starten niets.

MX3 1.6 16v (0), 10 jaar geleden

Bij koud en vochtig weer? ; Misschien is je verdelerkap gescheurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.