Mercedes-Benz 300: piepende kachelmotor

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300 turbo dsl sedan

Hoi,

Ik heb een continu piepende/brommende kachelmotor (geloof ik). Geluid komt van rechterkant bij me dashbord vandaan. Het gekke is dat zelfs als de verwarming/blower en airco uit staan, je hem toch hoort draaien met een vreselijk irritant geluid, wat zodra ik het contact omdraai, hoorbaar is en pas weggaat als ik de sleutel uit t contact haal.

Ik heb in wat andere topics gesnuffeld, helaas wel van andere types, dat over dit probleem wat oplossingen staan waar ik wat vragen over heb:

1.waar zit de kachelmotor precies?
2.hoe kom ik daar t makkelijkst bij (lees onder dashbord en achter ruitenwisser bij schutbord)
3.is vervanging noodzakelijk of zou WD40 of smeervet ook voldoende zijn
4.kan een hele vuile interieurfilter vervangen dit ook misschien verhelpen?

Alvast reuzenbedankt allemaal voor jullie advies die meer dan welkom is

MVG

Lars1977

Geplaatst door Lars1977 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jogr63 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je een schuifdak ? dan zit er rechts van het dashbordkastje achter het dashbord een (lucht)pompje dat vaak hiervan de oorzaak is (deze blaast lucht naar een binnen- temperatuursensor).
dashbordkastje demonteren dan kan je er zo bij en smeren helpt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.