Nissan Sunny 1991: motor onregelmatig lopen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4lx

mijn recent aangekochte sunny 1,4 lx, vertoont een onregelmatig stationair lopen. ook inhouden tijdens rijden.
bij stationair draaien, enkele malen gas geven, dan kan de motor normaal draaien, maar gaat ook weer vaak in onregelmatig lopen.
auto heeft moeite om op snelheid te komen.
km stand 250.000 km.
start goed en draait direct
betreft: 16 klepper met carburateur

wat kan de oorzaak hiervan zijn?
Jan

jan4917

Geplaatst door jan4917 , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

r9217 PRO, 15 jaar geleden

de electrischeregelsproeier in de carburateur is de oorzaak , let op de carburateur moet daarna wel perfect afgestelt worden . de naald bevind zich in de vlotterkamer

JEROEN5326 PRO, 15 jaar geleden

Controleer je vacuum, is van 'levensbelang' voor dit soort carburateurtjes.Ook is het vlotterniveau erg belangrijk, neem dit mee bij het (evt) vervangen van de regelnaald...EN stel het co vóór de katalysator goed af. Dit moet ( met los genomen lambdasonde en gemeten op het pijpje van het uitlaatspruitstuk ) bij 800 toeren een CO zijn van 1.0% (+/- 0.5)


SUC7 Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.