Nissan Primera: Startmotor draait wel rond, geen grip op motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: QG18DE

Ik heb de laatste tijd last van een haperende startmotor van mijn Primera 1.8 P11-144 (2e generatie). Als ik de contactsleutel omdraai hoor ik de startmotor wel rondgieren, maar deze trekt de motor niet mee. Herhaaldelijk van contact af en weer opnieuw starten pakt ie soms wel soms niet. Er is geen peil op te trekken wanneer dit voorkomt (zowel koudeals warme motor).

Ik hoor verder geen rare bijgeluiden (lagers oid) tijdens het starten als de startmotor niet aanrijpt, en ook geen geknars als deze de motor wel meetrekt. Als ik de motor eenmaal kan aanslingeren start deze direct. Accu is goed en doorgemeten (zwaarer als normaal gemonteerd).

Om grote kosten te vermijden, is het in- en uitbouwen simpel te doen voor een DHZ'er? Als het nodig is wil ik de startmotor laten nazien en eventueel laten reviseren door een specialist. Maar daarvoor moet deze uitgebouwd zijn.

In afwachting van de antwoorden.

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

JdeP (10), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk de solenoïde die niet goed meer werkt.

En dan doet hij dit niet meer. [url=http://www.automotive-technology.co.uk/d...]klik[/url]


[url=http://www.automotive-technology.co.uk/r...]Bron info[/url]

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ok, bedankt voor de animatie. Kan het zijn dat de aansturing van die solenoïde niet meer functioneerd en waar kan ik dat meten?

Vandaag weer 5x over dat de startmotor wel draait maar niet ingrijpt in de starterkrans van de motor. Onder de motorkap gekeken en aan wat relais, stekkers en zekeringen gerommeld, daarna pakte de startmotor direct. Kan toeval zijn, heb daarna niet meer hoeven starten (was al thuis). Ik ga iig de bedrading naar de solenoïde nazien. Wordt vervolgd.

Elke reactie is welkom.

JdeP (10), 14 jaar geleden

Kan het relais zijn tussen contact en starter dat niet goed meer is.

Of anders de draadcontactpunten op/in de solenoïde die geoxideerd of ingebrand zijn.

Of toch naar de eeuwige jachtvelden??

[url=http://www.postimage.org/image.php?v=Pqn...][img]http://www.postimage.org/PqnbnT9.jpg[/img][/url]

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Ik heb mijn licht eens opgestoken bij de garage waar mijn auto in onderhoud is. De monteur vroeg of dit type met een distributiestartmotor is uitgevoerd. Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?

Verder zou een ruilmotor de snelste manier zijn om het probleem te tackelen. Maar in overleg gaat mijn auto eerst op de brug voor inspectie wat het probleem veroorzaakt. Wordt vervolgd.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

In 22 jaar tijd (Nissan)arbeidvreugd heb ik vandaag weer wat bijgeleerd. Een distributiestartmotor. Ik heb het woord nog nooit gehoord.

Startmotor demonteren en omruilen of laten repareren. Daar is verdere diagnose niet voor nodig.

Ton

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[url=http://img7.imageshack.us/i/forumsmiley6...][img]http://img7.imageshack.us/img7/4529/foru...[/img][/url]

Lambadasensor...........; ook zo'n leuke uitspraak

Gr. paul

JdeP (10), 14 jaar geleden

[quote=Shadowranger].....distributiestartmotor.......[/quote]
Misschien bij Formule 1. [img]http://www.cheesebuerger.de/images/smili...[/img]

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je de monteur verkeerd verstaan hebt en hij "reductie startmotor" zei.....

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

[quote=Hans4040]Ik denk dat je de monteur verkeerd verstaan hebt en hij "reductie startmotor" zei.....[/quote]
Nope, hij heeft echt [b]distributie[/b] startmotor gezegd. Ik heb het hem nog 3x gevraagd en wat het inhield. Het is idd een motor met inwendige reductiebak waardoor de startmotor zelf niet zoveel kracht hoeft te leveren bij het starten.

Maar goed, de auto is bij de garage en hebben mij eind van de dag gebeld. Startmotor is op een haar na overleden. Wordt dus gewoon een revisiemotor teruggeplaatst.

JdeP (10), 14 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost,en bedankt voor de feedback.

Shadowranger (0), 14 jaar geleden

Startmotor is vervangen. Wat een verschil. Nu weet ik ook hoe een verrotte startmotor klinkt. Eerder met de vorige motor nog een hoop geratel met starten, nu alleen een zoemend geluid als de motor wordt gestart.

Thanx voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.