Opel Corsa: Aankoop Opel Corsa 1,2 16v easytronic

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2 16v

Hallo,

Ik heb m'n oog laten vallen op een Corsa 1,2 16v easytronic met 103000 km. Alles erop en eraan. Airco, cruise, el.ramen, cv enz.
Zijn er specifieke dingen waar ik op moet letten en hoe zijn de ervaringen met de easytronic, storinggevoelig?
Ik hoop op een snelle reactie en alvast bedankt.

Groeten,

Theo

theorie

Geplaatst door theorie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=theorie]en hoe zijn de ervaringen met de easytronic, storinggevoelig?[/quote]
Het betreft een geautomatiseerde schakelbak... oa Volkswagen heeft ze ook in het program, het is een groot drama / ziekenhuis.

Gr. paul

popey (0), 15 jaar geleden

vaak problemen

popey

kleijn (0), 15 jaar geleden

mooie auto jammer van die easytronic
veel problemen niet lekker schakelen
beter een echte automaat of hand bak
mvg willlem2

cdk (0), 15 jaar geleden

Dag theorie,

Dit is geen 'theorie' maar de praktijk.
Zie hierover:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

grtn. Cor

linkpagina (0), 15 jaar geleden

Beste Theorie,

Sinds een jaar rij ik als particulier dagelijks met mijn Opel Corsa C uit 2005 met 1.2 16 v 80 PK Easytronic naar mijn werk en nog nooit problemen gehad. Nu is het vaak zo dat mensen pas fora gaan bezoeken als ze problemen ervaren en dat er dus logischerwijs minder positieve reacties worden geplaatst. Bij deze een positieve bijdrage.

Ik heb hiervoor een VW Polo volautomaat uit 1996 gehad en het is idd een overschakeling maar na een week weet je niet beter en telkens als ik tank ben ik erg blij met mijn switch. Vroeger reed ik 1 liter op 7 km in vooral de stad en dat is nu 1 liter op 13/14 km in voornamelijk de stad en korte stukje snelweg. Ik ben van een benzine G label gegaan naar een benzine groen B label. Nu rij ik niet altijd volgens het 'nieuwe rijden' dus het kan nog zuiniger.

Ik rij ongeveer 10 000 km per jaar, dus een kilometervreter ben ik niet. Maar ik wil zeker geen schakelbak meer, want in de stad en tijdens spitsuur op de snelweg ben ik erg blij met een semi-automaat. Ik ben een jongere automobilist van 25 jaar en veel mensen zien een automaat voor 'ouwe' mensen. Kan mij niks schelen. Ik vind de luxe wel fijn en ik moet het dagelijks gebruiken, niet andere mensen. Tegewoordig moet alles kleiner, zuiniger en gemakkelijker. Nou, een Easytronic voldoet daar voor mij aan. Als ik voor een rood stoplicht sta blijf ik mij verbazen hoe stil en weinig trilling er door de motor is.

De electronica van Easytronic kan best stuk gaan, ik hoop het niet, maar dit kan ook met de cruise control, abs, esp, electrische ruiten, airco en nog meer dat op mijn Opel Corsa zit. Weerhoudt dit de mensen om voor die luxe te kiezen? Mij in elk geval niet.

Ik heb als volgende auto ook een automaat in gedachte, namelijk de nieuwe VW Polo met DSG automaat met 7 versnellingen. De specificaties qua verbruik zijn echter nog niet bekend en ik hoop dat die zuiniger is dan mijn huidige Corsa benzine 1.2 met 5,3 liter per 100 km gemiddeld. Later dit jaar wordt het bekend gemaakt. Voorlopig hou ik mijn huidige auto.

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

@linkpagina:

Bedankt voor je bijdrage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.