Opel Astra: storing temperatuursensor astra G 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Sinds enkele weken geeft mijn temperatuurmeter in dashbord de temperatuur niet goed meer aan, heel soms wel soms meestal niet.
Auto rijd op zich goed , maar schokt soms wel , dit is echter heel incidenteel en zeer kort, meestal na aftoeren en weer optrekken houd ie heel kort even iets in.
Mijn vraag is, kan dit in het contact zitten tussen stekker sensor en meter in dasboard of moet ik het echt in een (bijna)defecte sensor zoeken ?
Waar zit bij deze motor deze sensor precies, heeft iemand wellicht een goede afbeelding hier van ?
Gister ging na een korte stop het motor storingslampje branden, echter na een nachtje stil te hebben gestaan brandde vanochtend het lampje niet meer, auto startte wel wat moeizamer als normaal. ik kan zelf niet uitlezen.
Is er iemand woonachtig in omgeving Nootdorp die mij wellicht met dit probleem kan en wil helpen ?

ron65

Geplaatst door ron65 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Ron65

Dit probleem heb je al eerder voorgelegd en is toen ook besproken.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Moderator Problemcar

ron65 (0), 11 jaar geleden

Peter,

Klopt wat je zegt was 2010 dus best lang geleden, alleen is het probleem toen spontaan opgehouden te bestaan en zit het er nu weer enige tijd in.
Nooit echt opgelost dus en ik weet nog steeds niet waar deze sensor nu precies zit, vandaar de vraag voor de afbeelding en / of hulp.
Ik kan me ook nog herinneren dat Willem uit Nootdorp mij toen wel wou helpen, maar ben zijn gegevens kwijt en heb geen idee hoe ik in contact kan komen met hem buiten dit forum, zodoende de vraag uitgezet.

Hans4040 (390) PRO, 11 jaar geleden

Ron, de gegevens van Willem uit Nootdorp kunnen wij niet verstrekken omdat wij niet weten wat de huidige status van Willem is.

De temperatuur sensor zit boven de poelie van de stuurpomp...zie plaatje.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/42/...][img]http://img42.imageshack.us/img42/442/tem...[/img][/url]

ron65 (0), 11 jaar geleden

Hans , dank je wel hier kan ik wat mee.
Klopt het dat deze sensor ook het af en toe inhouden kan veroorzaken of registreert deze alleen de temperatuur ?
Is temperatuurmeter te testen zonder sensor door bijvoorbeeld in connector de draden door te verbinden of raakt het mms dan in de war ?
in geval van het laatste, welke sensor is dan nog meer van invloed, heb vernomen dat er twee sensoren zitten die van invloed kunnen zijn, temperatuur en ?? -sensor .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.