Peugeot 205: 205 schakelprobleem???

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Ik heb een oude 205 maar hij reed altijd goed. Twee weken geleden gind het schakelen steeds zwaarder. Dit was in eens over en er leek niets meer aan de hand. Afgelopen moest ik een eind rijden en daar kwam het probleem weer. Alleen nu zo erg dat ik niet meer kon schakelen. Hij staat nu stil en er kan niet meer geschakeld worden als de motor loopt. Wanneer deze niet loopt is er niets aan de hand en schakeld die prima.

Heeft iemand een idee want er aan de hand is? Koppelingsplaten kapot.

Graag hulp gevraagd.

205driver

Geplaatst door 205driver (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (30) PRO, 15 jaar geleden

ja kijk eerst eens of de koppeling vrij komt.
want het lijkt veel op een probleem daar mee.
kijk onder de kap of de hevel de normale slag maakt als iemand het pedaal in trapt.
alsstelling van de kabel goed is en je ziet zo niks dan zal de bak eraf moeten om de koppeling na tezien want de kans is dan groot dat de druk groep niet goed meer is.

groetjes jan.

ntrx (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf een 205xs gehad uit '91 ook een 1400, hierbij was het probleem dat deze ook slecht/zwaar in de versnellingen ging, uiteindelijk zelfs helemaal niet meer in de 3 en de 5 daar schoot ie zo uit, als ik de pook echt vasthield ging het wel goed, je probleem klinkt iets anders/ernstiger maar je zou de stang van de pook naar de bak na kunnen kijken, deze was bij mij ook versleten en komt vaker voor bij de XSjes, koste me 10 euro op de sloop en 10 minuten werk, deed het daarna weer perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.