Peugeot 607: 607 bandgeluiden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2HDI136

Ik wou nog eens een algemene vraag stellen naar personen met ervaring met bandgeluiden. Mijn 607 is een prima wagen maar in vgl.met vroegere 605 (waar de motorgeluiden nog iets dominanter aanwezig waren)zijn duidelijk hier de bandgeluiden dominant. Er zijn periodes dat ik het allemaal wel normaal vind maar steeds weer beeld ik mij in dat wat ik hoor niet gewoon is:reeds op lage snelheid(30/uur)hoor ik brommend geluid komende van de achterbanden.Bij stijgende snelheid neemt dit dikwijls toe,tot irritant zingen en zoemen alsof er een herhalingsfrequentie inzit die met met toerental meegaat. Hangt wel erg af van het wegdek. Bij ruwe betonbaan bv.nemen de totale rolgeluiden zodanig toe dat het "zingen"overstemt wordt en er dus dieperliggend geen probleem schijnt te zijn. Maar weer op fluisterasfalt bv.begint het terug. Ik kan dan bij wijze van spreken het toerental van de achterbanden tellen:geen breed geluidsspectrum maar duidelijk iets "per toer" van de wielen.
Er liggen de originele bandentype op van de fabrikent.(michelin) 225/55/17 op 17duimse Alu velgen. Dat is natuurlijk een ietwat lagere,bredere band en misschien is het dus normaal te noemen dat deze banden wat meer bijgeluiden maken(?) dan bij de eerste 607's, die 15duimse metalen velgen hadden met dus ook een hogere band erop.
Bij een splinternieuwe banden wissel leekt het net iets beter maar ik vrees dat dat wishfull thinking is.
Mocht er iemand wat zinnige dingen kunnen zeggen of ervaring willen delen omtrent de 607specifiek, of over banden-ervaring in 't algemeen,graag reactie dan.
Met dank.

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste Werner

In het verleden heeft u hier al meerdere topics voor geopend.

- http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

- http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Moderator Problemcar

peugeotfan (0), 13 jaar geleden

Bedankt moderator voor je attentie. Echter ging het toen vooral om geluidstrillingen veroorzaakt door slecht uitballanceren van de achterwielen. En ten tweede over uitlijnen van de achtertrein. Daarom wil ik bovenstaande nog eens op de agenda zetten.
werner

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.