Peugeot 406: AL4

Bouwjaar: 1999

Mijn automaat werkt in 85% van de rijtijd zonder problemen,de rest van de tijd wil hij niet van de tweede naar de derde versnelling bij ongeveer 2500 rpm, wat hij normaal wel doet,je moet hem dan door trekken tot 3300 rpm,en als je dan blijft versnellen schakelt hij vrijwel direct door naar de vierde versnelling Sinds een paar weken doet dat zelfde probleem zich voor van een naar twee,waar ik de afgelopen winter ook geen last van had. (ik ben een rustige rijder)

Gaarne jullie sugesties,bij voorbaat dank Piet

eykelboom

Geplaatst door eykelboom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat de dealer even kijken of de olie niet vervuild is en ververst dient te worden en anders nieuwe(borg-warner) kleppen laten monteren, de dealer weet waar ik het over heb.

eykelboom (0), 18 jaar geleden

Beste Oldtimer,het is bijzonder prettig een wat twijfelachtige
diagnose bevestigd te krijgen,omdat het uitlezen van het geheugen niets opleverde.Er is toen in mei ook een update uitgevoerd,wat beslist geen verbetering heeft gebracht.Zo gauw als mogenlijk is laat ik die werkdrukregelklepjes vervangen.
Met vriendelijke groet Piet

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat wel oppassen, als je een XU7JP4 motor hebt is het een truukje om die kleppen goed geconfigureerd te krijgen in de software.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.