Peugeot 406: Cruise-control achteraf inbouwen

Bouwjaar: 2002

Hallo oldtimer, of andere deskundigen,

Hoe lastig het is om achteraf een cruise-control in te bouwen in een 406 66Kw HDI ? Loop je kans op storingen met de electronica van de auto ?
Ik hoor wel eens spreken over een mechanische of electronische cruise-control.

Eduardo

Geplaatst door Eduardo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij moet het mogelijk zijn om via het monteren van een schakelaar en het aanmelden in de BSI en de motormanagement EBE dit te laten werken maar helemaal 100% zeker ben ik niet.Anders een aftermarket John Gold monteren, elektrisch is het beste geschikt.Wat betreft de eerste optie heb ik net bericht gehad dat Peugeot het opsporen van eventuele storingen die hieruit ontstaan niet meer ondersteunt.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Eduardo, Oldtimer heeft gelijk, John-Gold elektrisch is het best geschikt. De mechanische (lees vacuumbediende) wil nog wel eens wat pendelen rond de ingestelde snelheid. Wat betrefd het softwarematig activeren van de originele cruise control. Dat is inderdaad soms mogelijk. Maar het kan best zijn dat de cruise control na een (verplichte) update niet meer werkt omdat de optie dan uit de software verdwenen is. Hij zat er immers fabrieksmatig niet op.

Karl6141 (0), 18 jaar geleden

Ik heb een partner HDi van sept. 2002, en ik heb zelf een vacuumbediende ingebouwd. Werkt perfect en was niet moeilijk om te doen.Ik wou echter een fabriekscruise, maar dat was niet mogelijk volgens de garage, want het motormanagement ondersteunt dat niet.Dat vind ik echt waardeloos.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

En juist bij de Partner met een Siemens systeem kan het wel en werkt het ook nog goed.Als je een stoplichtschakelaar met 4 draden hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.