Peugeot 406: Expansiventiel airco 406 break

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Hoi, weet iemand waar het expansieventiel van de airco zit ??
Ik heb al gekeken maar kan hem nergens vinden of zit deze in het dashbord.

mvg Peter

peterlimburg

Geplaatst door peterlimburg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

die zit onder de motorkap naast de rembekrachtiger, waar de leidingen het schutbord ingaan

peterlimburg (0), 13 jaar geleden

Raar maar waar kan hem niet vinden, zie wel de rembekrachtiging en de verdeelblok ervan, maar verder niks.
Het lage druk gedeelte komt met twee stanger uit de cabine, vervolgens een bocht en verder met rubberslang en weer overgaand op twee stangen die onder de rembekrachtiging boordcomputer en accu doorlopen, vervolgen de twee vulnippels van de airco aan de rechter voorzijde (bestuurderskant).
P.s. heb een handmatig airco misschien dat hier verschil in zit.

harry4203 (540) PRO, 13 jaar geleden

toch zit ie daar echt, pas nog zo'n leiding vervangen. (leer je bij vloeken trouwens)

peterlimburg (0), 13 jaar geleden

Hoi Harry

Na ja, ben al 4 keer in de blok gekropen met mijn smalle vingertjes en nog steeds niks te zien , Uh 5x nu om 23.55 uur (slaap er al slecht van).
Raar, Jij bent niet gek en ik ook niet, en zoals je omschrijft is de beste plek links achter van de rembekrachtiger, tenminste als leek zou ik hem daar plaatsen met de weinige ruimte die men heeft.(Tenzij bij mij er eentje tussen zit net achter het schutboard in het dashboar????).
Dus bij deze even voor de duidelijkheid, ik heb een 406 2.0 HDI 90Kw 2000 station.
In elk geval ik zie de verwarming toevoer en retour en de koelleiding ter hoogte van het middenstuk dashboard , en het leiding werk loop rechtstreeks zoals eerder genoemd, dan de twee vulnippels, de dikke koelleiding loopt naar de compressor en de andere voorlangs tussen de bumper en de condensator.
In elk geval de airco doet het niet, bsi werkt (ook het beruchte relais),nu nog de filter/ droger zoeken.
Iemand suggesties, heb begrepen dat er weer eens verschillende types zijn inbouw als opbouw , heb in elk geval een condensator waarbij de lage druk tempertuur opnemer onderaan links is gemonteerd(bijrijders kant).
Wordt een leuk klusje, in elk geval de condensator is ergens lek, heb het vermoeden dat het precies achter de koel ventilator zit (90%).
Gelukkkig heb ik UV r134a vulling erin gehad, men ziet het zwakjes onder de motorkap verneveld, vooral rondom de radiateur.
Dan maar het paneel tussen de koplampen/radiator losgooien en eens kijken, hier ga ik dus van vloeken.

Groet Peter

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Net even gekeken op de onderdelensite van peugeot bij 2.0 HDI break, maar het zou mogelijk kunnen zijn dat het expansieventiel inderdaad net aan de binnenkant van het schutbord zit, maar dan zou je hem moeten kunnen zien door onder het dashboard boven het gaspedaal te kijken. Beetje lastig te beoordelen met globale, schematische afbeeldingen, maar dan zou het ventiel gelijk achter de doorvoer in de auto moeten zitten, óf net in de motorruimte met 1 lange koppelbout er door heen en een kapje er overheen. Die laatste positie is wel de meest logische plek.

peterlimburg (0), 13 jaar geleden

Ik heb dus gekeken en ook boven het gaspedaal, helaas niet kunnen vinden aangezien hij volgens mij in de ventilatie koker is gebouwd. Men ziet mooi de gaskabel en de verwarming buizen naar binnen komen en verder alleen de koker. (Welke idioot van ontwerper plaats hem nu daar, daar lig je maar weer op je rug onderste boven onder het dashboard te kloten)
Alom een heel gedoe en heel veel werk om hem te vervangen. (helaas doe ik dit dus even niet)
De condensor heb ik eruit gesloopt en zoals ik al vermoede op de gebruikelijk plek lek, precies achter de koelventilator. (slijtage door de luchtwerveling)
De filter/droger van de airco zit bij mij dus verwerkt in de condensor en is als een losse filter ingebouwd (vuurwerkpijl model), deze is weer te verwijderen of te vervangen dmv een grote platte afdichtingsschijf rechts op de condensor.
De nieuwe condensor en filter zijn besteld en ga hem vandaag nog inbouwen.

2 uur later gevuld en wel, er komt weer koude lucht uit de ventilatie, mooi op tijd voor op vakantie te gaan.

Voor mij is het dus weer even duidelijker, geworden.
In elk geval bedankt en tot ziens op dit mooie forum.

Mvg Peter

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.