Peugeot 205: Geen spanning op de ontstekingsmodule

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 TU1

Hallo,

Ik heb de cilinderkop van mijn 205-je vervangen maar nu wil ie niet meer aanslaan. Hij start nog wel, maar slaat dus niet aan. Ik heb al wat zitten meten aan de stekkers die naar de ontstekingsmodule gaan (met name die aan de voorzijde, een vierkant zwart blokje met 3 contact punten) maar ik heb geen idee wat ik nu eigenlijk moet meten. Ik wil er graag al puzzelende zelf uitkomen want daar leer ik het meest van. Wanneer komt daar nu spanning op? Gelijk wanneer je het contact inschakelt of pas wanneer je start? Ik heb het zekeringen kastje dat op de accupool zit al nagekeken (2 zekeringen van 15A en 2 blikjes erin in de vorm van zekeringen) maar alles is heel. Ik heb wel verstand van dieselmotoren(scheepsdiesels welteverstaan) maar het electrisch schema van een benzine motor????
Iemand die mij dit kan uitleggen? Of misschien iemand in de buurt van Hoogeveen die me dan toch maar een keer kan helpen?

Met vriendelijke groet

Arnoud

MisterE

Geplaatst door MisterE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MisterE (0), 17 jaar geleden

Laat maar, ik heb 't al opgelost. Andere stekkertje is nu ook aangesloten. 1 x starten en gelijk aanslaan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum