Peugeot 308: inhouden stotteren ep6 motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5fw(ep6)

Heb hier een 308 1.6 16v ep6 motor staan met vermogen verlies. Storing lampje op dashbord brand niet.. waardes bekeken. En nokkenas sensor inlaat en uitlaat -255 . Onderste max waarde dus beide sensoren vervangen en tevens temperatuur sensor vervangen ivm koelvloeistof lekkage. Stekkers op de computer gecontroleerd en deze zijn droog. Klachten zijn veranderd maar het is nog niet goeb, nu brand het lampje emmisie storing op dashbord. Uitgelezen storingcode p0420 werkingsgraad katalysator cillinderrij 1. Deze kan ik ook niet wissen. Als ik de waardes van delambda sondes bekijk regelen deze wel. Stationair sode voor kat 1377 mv en nakat 483 mv.
Denk dat kat. defect is maar beetje duur om te vervangen zonder zeker teweten . Heeft iemand nog tips wat ik nog meer kan meten of controleren of kat daadwerkelijk defect is

Uitgelezen maga macs 42

Alvast bedankt

lacati

Geplaatst door lacati (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (430) PRO, 11 jaar geleden

ga er maar vanuit dat de kat defect is.

lacati (0), 11 jaar geleden

Wat kan dan de oorzaak zijn van het kapot gaan van kat? De auto heeft 98000 gelopen en altijd zijn normale onderhoud gehad. Hij heeftwel zoals bijna elke ep6 olie verbruik maar meer redenen kan ik niet verzinnen waarom kat defect is.
Als ik kat vervang moet er dan ook nieuwe software geladen worden .

peugeottechnieker (0) PRO, 11 jaar geleden

P0420 is je kat niet meer goed in orde. Vervang de kat maar, en wel een originele want met imitatie heb je kans op herhaling van de storing. Nieuwe software raad ik wel aan ondanks dat het niet verpilcht is met het vervangen van de kat. Overigens, P0420 heeft geen invloed op de rijeigenschappen. Alleen het motor diagnose lampje brandt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.