Peugeot 308 1.6 Hdi SW: Uitlaatgassen binnen in auto

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Hdi

Sinds kort ben ik in het bezit van een Peugeot 308 1.6 Hdi en heb het probleem dat er geregeld uitlaatgassen te ruiken is binnen in de auto wat zeker bij lange ritten goed merkbaar is en dan met name bij stilstand.

Komt iemand dit probleem bekend voor dan verneem ik graag een tip.

ProTools68

Geplaatst door ProTools68 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

ringen onder verstuiver lek

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Dank je voorje reactie Adrie.Komt het probleem je bekend voor,of heb je er zelf al eens mee te doen gehad?
Heb m'n garage het probleem voorgelegd met mogelijk oorzaak en heb morgen een afspraak.Hoop dat het een kleinigheid is al hebben ze dit probleem niet eerder gehad.

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

is nochtans een vaak voorkomend probleem. Kost bijna niets aan onderdelel, 4 ringetjes van een paar euro, maar is wel even werk.

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Nogmaals dank voor je reactie.Is vaak zo toch ,onderdelen zijn vaak niet de kosten.De werkplaatst kosten daareentegen des te meer.Maar we zullen zien wat het brengt.

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Ff voor Adrie het lijkt erop dat je gelijk hebt voor wat betreft een lekkende verstuiver.En vandaag naar mn garage geweest en het probleem voorgelegd om vervolgens met draaiende motor te gaan zoeken.De monteur leek nets te kunnen vinden ook niet onder de motorkap maar ben mn neus gevolgd en voila één vd verstuivers lijkt de lucht die ik in de auto ruik te verspreiden...en zelfs de monteur moest eraaan geloven..de verstuiver..aankomende week gaat de wagennvoor een paar uur onder het mes en hopelijk wordt het probleem opgelost.

Wordt vervolgd....😃

mecano ltd (0) PRO, 11 jaar geleden

Ook in Nieuw Zeeland een bekend verschijnsel, mijn ervaring is alle injectors eruit halen, alles goed schoonmaken, nieuwe rubbers, alsmede ringen vervangen, en vergeet NIET om ook de brandstofleidingen te VERNIEUWEN, en aan te
halen met het juiste koppel in 2 stappen.

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

....lees ik dit nu goed Hans ...een reactie uit Nieuw Zeeland?...Ben blij dat mijn probleem niet op zich zelf staat en een lekke verstuiver schijnt dus nog al eens voor te komen.Vraag me af af de lekke afdichting vd vestuiver gevolgen heeft voor de werking vd motor en dan doel ik op slechtere verbranding en/of invloed op het verbruik.

mecano ltd (0) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem is dat de bouten vanaf de fabriek niet op de juiste manier zijn aangedraaid met het juiste koppel, daarna is onze ervaring dat er veel verstuivers zijn waarvan de onderste moer, of wartel, een hele kleine beschadiging heeft, zal komende maandag een foto maken van zo'n moer, want we hebben juist weer eentje in de werkplaats staan met hetzelfde probleem.

Groeten vanuit het warme Christchurch, New Zealand.

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Hans,

Ik neem aan dat je in de werkplaats dan ook een Peugeot hebt staan.Waar ik benieuwd naar ben wat de aanleding is geweest voor de eigenaar vd die wagen om naar de garage te gaan.Naar ik mag aannemen ben je automonteur en ben je dit vaker tegen gekomen maar heb je ook een idee wat de bijwerkingen danwel gevolgen kunnen zijn voor zoiets?

Groeten vanuit een ijskoude Deventer

mecano ltd (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi Virgil, in onze workshop worden alleen franse auto's gerepareerd waarvan 90% peugeot en citroen, werk zelf in de franse auto's sinds 1974, dus weet er een heeeeel klein beetje vanaf. Bijwerkingen zijn een geur in de auto, sissend geluid, lees verder bovenstaand bericht.

Cheers, Hans

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Hans,ben blij met je input vanuit New Zeeland.Maar zoals je al aangaf is fabriekaf de bouten niet met het juiste moment aangedraaid en dan zal het probleem niet bij enkele auto's blijven.Een terugroep actie zou wel zo netjes zijn geweest van Peugeot.Maar afgezien van reuk en gesis is er bij jou iets bekend over gevolgen voor motor?

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

Heeft geen gevolgen; maar rij er niet te lang mee door. De aanslag wordt alleen erger en maakt het demonteren niet eenvoudiger. Zittingen op zuiveren met frees

ProTools68 (0), 11 jaar geleden

Vandaag is mijn probleem nl. De lucht van uitlaatgassen binnen in de auto verholpen.Ik dank jullie allen voor de reacties welke eenduidig waren nl.lekkage bij de verstuivers.Ik heb de monteurs van mijn garage pas in 2e instantie zover kunnen krijgen naar de verstuivers te kijken nadat in 1e instantie aan een andere probleem werd gedacht. Vandaag zijn de brandplaatjes en keringen vervangen en van uitlaatgas binnen in de auto is überhaupt geen sprake meer.Uit voorzorg alle vier verstuivers nagekeken.De boosdoener had al de nodige aanslag en het verwijderen ervan was een tijdrovende bezigheid daar het deze aanslag wel een keramische laag leek.Totale tijd dat met deze reparatie gemoeid was 2 1/4 uur en bijna €195 lichter,maar zeker de moeite waard.Nogmaals bedankt heren.😀

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.