Peugeot 308: Raar probleem peugeot 308 sw benzine

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 (120 pk)

Vanmorgen ging ik met de auto weg en moest bij een rotonde terugschakelen naar de 2de versnelling om de rotonde op te rijden. De auto pakte de 2de versnelling niet. Hij bleef als het ware in z'n vrij om maar zo te zeggen. Dus ik nog een keer koppeling intrappen en toen pakte hij hem wel. En in het schermpje waarin je de instelling van je cruise controle ziet en het aantal km's wat de auto heeft gereden, begon het deel van de cruise control te knipperen en resette z'n eigen. Dus ik rij verder. Verders niks aan de hand. Zet hem op de cruise controle op de provinciale weg. Moet op een gegeven moment linksaf slaan. Dus ik rem af en schakel naar z'n twee en weer hetzelfde probleem. Wil niet in z'n twee en het schermpje van de cruise controle reset z'n eigen weer. Vervolgens rij ik door de bebouwde kom en moet weer terugschakelen naar z'n twee omdat iemand rechtsaf moet en het gebeurt weer. Ik kom bij de kruising aan en moet stoppen voor het verkeerslicht en de auto slaat af en start vervolgens niet meer. Heb het na 10 minuten nog een paar keer geprobeerd, maar niks. Heb toen de pechhulp maar gebeld. Toen de pechhulp onderweg was heb ik nogmaals geprobeerd om te starten en hij deed het plots. Heb auto maar in de berm gezet. Vervolgens is de auto op de sleepwagen gezet want hij wilde me er niet verder mee laten rijden. Nu staat hij bij de dealer. Maar aangezien ze het druk hebben hoor ik pas in de loop van volgende week wat. Maar weet iemand wat dit kan zijn?

Red_devil

Geplaatst door Red_devil (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat een verhaal! De storing is nog veel vreemder! Je zou bijna gaan denken dat bijv. de centrale massakabel of kabelboom bij de versnellingsbak bij het (terug)schakelen tussen het schakelmechaniek komt te zitten en daardoor het schakelen verhinderd en tevens zorgt voor een kortsluitinkje/onderbreking. Of er zit iets tussen het pedalenstelsel??

Red_devil (0), 11 jaar geleden

Ondanks alles hebben we gister van de dealer te horen gekregen wat er was. Terwijl ze aan hadden gegeven de eerste dagen geen tijd te hebben. Auto bleek een deel van zijn software kwijt te zijn. Hoe dit kan weten ze niet.
Er is nieuwe software opgezet en er wordt door iemand van de dealer even een paar dagen mee gereden. Waarom de auto plots een deel van zijn software kwijt was wordt van de week naar gekeken.

Nu had ik ook al enkele weken een andere kwaal ermee. Schoot me plots binnen. Als ik sleutel in het contact deed dan kreeg ik altijd een stroomschok. Heb dit gisteren nog doorgegeven aan ze. Misschien dat het er iets mee te maken heeft.

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Red_devil]Vanmorgen ging ik met de auto weg en moest bij een rotonde terugschakelen naar de 2de versnelling om de rotonde op te rijden. De auto pakte de 2de versnelling niet. Hij bleef als het ware in z'n vrij om maar zo te zeggen. Dus ik nog een keer koppeling intrappen en toen pakte hij hem wel.[/quote]
Geen idee wat voor verhaal je er van gemaakt hebt, maar dit doet toch overkomen alsof het inschakelen van de 2de versnelling ook niet werkte?

Mooi toch dat de dealer inmiddels al weet hoe en wat? Beter zo als anders om.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum