Peugeot 308: Motor Pert total na 4maand

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 70 KW

10/2012 kocht ik een 2dehands peugeot 308 hatchback met nog geen 45.000 km op de teller.
2 weken geleden wou hij niet meer starten, dus ik dacht aan de batterij ofzo..

Naar de garage moeten slepen en na 1ste diagnose bleek dat 1 van de cilinders te weinig druk kregen ofzo (ben niet vertrouwd met het werken van een motor).. Dus motor moeten openmaken en deze bleek pert total aangezien hij gereden had met te weinig olie of een slechte smeerbeurt gekregen had. Later hebben ze in de garage toegegeven dat ze dit probleem nog nooit eerder zijn tegengekomen bij dit type wagen

+ dit probleem is bij een onderhoud, om de wagen 100% op orde te brengen, in oktober niet aan het licht gekomen en ik heb nooit een melding gekregen om het oliepeil te controleren en/of bij te vullen..

Nu moet er dus een nieuwe motor in, buiten garantie, wat mij dus evenveel kost als de prijs die ik betaalde voor de auto (de tussenkomst van Peugeot België en de garage van 2000 € meegerekend) :-( Mijn rechtsbijstand verzekering wil hier niet in verder gaan omdat de garantieperiode voorbij is en dus Peugeot niet verplicht is iets te betalen en de geste van 2000€ toch 40% van mijn aankoopwaarde bedraagt (niet van de prijs die ik nog moet betalen...)

Heb op aanraden van VAB een aangetekend schrijven gericht aan Peugeot dus wacht daar nog af wat ze kunnen doen. Maar het lijkt me oneerlijk dat ik moet betalen voor schade opgelopen door een productiefouf en of slecht onderhoud?

Graag jullie mening..

Tomvc

Geplaatst door Tomvc (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (105) PRO, 11 jaar geleden

Beste Tom,


Dit is geen onderwerp voor problemcar.nl dit zal een juridisch probleem worden. Ik ga in overleg met de andere moderators en de beheerder.
Wij zullen dan een beslissing nemen tot die tijd sluit ik deze topic.


Je bent als eigenaar/bestuurder wel verantwoordelijk voor het oliepeil.
In de handleiding staat ook dat je regelmatig moet peilen.


[b]Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen[/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.