Peugeot 406: lampje dashboard (bij benzinemeter) stuk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,8 16v

Het lampje in dashboard bij de benzinemeter is stuk.
Mijn vraag is: is dit gemakkelijk te vervangen; hoeveel tijd neemt dit in beslag?

vr. gr. S. Dijkstra.

S.

Geplaatst door S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Je moet het instrumentenpaneel eruit halen, dan kan je er bij. Moet in een half uurtje lukken.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

De zwarte lijst om de tellerklokken met daarin de luchtroosters moet je verwijderen (drie torx schroeven bovenin verwijderen, daarna met een plamuurmes oid thv de roosters de lijst voorzichtig naar voren halen. Als je de stuurkolom in de laagste stand en het zo ver mogelijk van het dashboard zet kun je de lijst eruit halen). Daarna de vier torx waarmee de tellerunit vast zit verwijderen en je kunt de tellerunit naar voren halen. De twee stekkers er af halen en als je dan toch een lampje gaat vervangen, vervang ze dan allemaal. Lampjes kosten volgens mij ongeveer 5.- voor 10 stuks. Meer dan 20 heb je er niet nodig denk ik.

S. (0), 17 jaar geleden

306 cabrio en richard9710; hartelijk dank voor jullie reactie!

sel (0), 17 jaar geleden

Heren, bij mijn 406 phase 1 was de verlichting van de wijzer van de temp.meter zwak. Zodra ik een tik op dashboard gaf was hij voldoende vel. Ik heb de instrumentenpaneel uitgehaald en het desbetreffende lampje vervangen (die was helemaal zwart geworden. Echter naald van de temperauur meter is maar voor kwart verlicht. (Zoals deze het eerst was). Als ik nu een 'tik geef' helpt het ook niet.
Hebben de wijzers op de instrumentenpaneel een interne verlichting? Als ik losse lampjes achter het paneel uithaal, maakt het niets uit wat betreft de verlichting van de wijzers?

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

De temp en benzine meter hebben beide een lampje wat vrijwel alleen voor de naald is. In mijn Phase I had ik die vervangen door blauwe ledjes. Gaf een mooi effect (blauwe naald).

sel (0), 17 jaar geleden

Richard, ik had de lampje pal achter de temp meter vervangen maar dit had geen effect.. Je ziet dat het onderste puntje van de naald verlicht wordt, maar naar het midden en eindpunt is het minder verlicht.
Ik heb dan over het vevangen van de lampje in zo'n witte houdertje. Er zijn ook wat grotere lampjes (2x ?) op het paneel met zwarte houdertjes. Ik heb de lampjes bij de bezine pomp gekocht? Heb je voor de verlichting van de naald speciale lampjes nodig?

sel (0), 17 jaar geleden

Het is gelukt, het was een van de dikkere lampjes in het zwarte houdertje achter het instrumentenpaneel.
Het zijn er 6 van die grotere lampjes. Ik heb ze alle zes vervangen. Het is nu tip top in orde.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.