Peugeot 406: monteren mistlampen voor

Bouwjaar: 1996

geachte techneuten,

Ik ben in bezit van 406 STTD uit dec 1996. Op deze uitvoering zijn standaard geen mistlampen gemonteerd (voor). Nu heb ik het voornemen om deze alsnog te monteren.

Voordat ik aan deze klus begin wil ik inventariseren wat de eventuele problemen zijn. Daarom een paar vragen:

1) is de bekabeling voorbereid, (vanaf mistlamen naar relais en naar te monteren schakelaar op dashbord) of moet ik die zelf aanleggen?
2) aansluitend op 1: kan ik gewoon een relais bijplaatsen in het kastje , of is daar nog geen rekening mee gehouden in de bekabeling?
3) Als ik de diverse onderdelen bij de sloop haal, zou ik dan in principe een en ander probleemloos kunnen monteren?
4) zijn er nog bijzondere aandachtspunten?
5) is dit financieel gezien -in verhouding- betaalbaar, of wordt het een erg dure aangelegenheid, want dan begin ik er niet aan

Het is een hele waslijst geworden, maar jullie zouden mij zeer van dienst zijn door jullie visie te geven.

Alvast bedankt, Arjan

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon niet aansluiten, je mag ze toch vrijwel niet gebruiken. En van die idioten die, al of niet met opzet, altijd met mistlampen aan rijden hebben we al ruim voldoende.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

En valt volgens mij verder ook niet mee, volgens mij moet je alles trekken en bedraden.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij ligt de bedrading er wel, je zou even moeten kijken of er een 2 polige stekker liggen in de ruimte achter de afdekplaat waar de mistlamp komt. Bij de dealer kan je een mistlampset bestellen met onderdeelnummer nummer 9682E5. daar zitten 2 mistlampen een relais en een schakelaar en bekabeling in als ik het goed heb. De bekabeling heb je volgens mij niet nodig. het relais plaats je in de relaiskast in het interieur achter de zekeringskast. De schakelaar moet in het paneel links onder het stuur. Je moet er volgens mij nog wel een plaatje bij bestellen waar de schakelaar in moet. Als de bedrading er ligt is het wel te doen. De prijs van de set kan je opvragen bij de dealer in de buurt. Als je het wil weten kun ik het ook voor je opzoeken. Succes. Groeten Toni.

jabijl (0), 19 jaar geleden

Heren,

hartelijk dank voor de info! Voor de volledigheid: ik ben geen idioot die van plan is om altijd die mistlampen aan te hebben. Ik maak echter dusdanig veel km dat ik toch met enige regelmaat in een situatie kom waarin ik graag een paar mistlampjes aan zou willen doen........:-)
gr, Arjan

jabijl (0), 19 jaar geleden

De bedrading ligt er inderdaad. Verder lijkt het een vrij eenvoudig klusje.

Ik ga eerst proberen om de mistlampen op de sloop te halen. Nieuwe zijn mij toch wat prijzig (E235)....

Arjen625 (0), 19 jaar geleden

Mooi om te weten dat de kabels er al liggen.... bij Snuverink in Borculo (Gld) kosten de mistlampen per stuk ca 60 euro.

jabijl (0), 19 jaar geleden

op de sloop zijn geen mistlampen te krijgen. Origineel van peugeot dus E235 (inclusief schakelaar+relais). Goedkoopste immitatie die ik kon vinden zijn van Carello en kosten minimaal E80 p.stuk.

Duss... als je meer gegevens hebt over die Snuverink, heel graag

Arjen625 (0), 19 jaar geleden

Snuverink in Borculo Gelderland aangezien je een phase I hebt hebben we het over dezelfde mistlampen. Ik ben er plm 3 mnd geleden geweest en toen kreeg ik die prijs doorgegeven.
http://www.autosnuverink.nl/
0545 262064.
Met een beetje mazzel ben ik er deze week weer.... (ook voor een mistlamp, maar nu voor een nieuwer type)

jabijl (0), 18 jaar geleden

heren,

toni schreef dat de originele inbouwset van peugeot onderdeelnr 9682E5 is. Nu kan ik via marktplaats aan een nieuwe set 9682F5 komen. Kan iemand aangeven of en zo ja welke verschillen er tussen deze types zitten?

alvast bedankt, gr Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.