Peugeot 205: startproblemen

Bouwjaar: 2005

Hallo wie kan mij helpen. mijn peugeot wil niet meer starten
accu is goed , startmotor draait rond , benzine toevoer is goed
bougies zijn nat , dus er komt geen vonk. Misschien de bobine weet iemand hoe je dit kan testen???

arie540

Geplaatst door arie540 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe oud is die 205? anders is het waarschijnlijk de module van de ontsteking

arie540 (0), 19 jaar geleden

van 1986 , ik had al zoiets gehoord maar waar kan ik die module vinden het is een 205 1.1

daan1876 (0), 19 jaar geleden

Die module is een zwarte unit geschroeft vlak bij je onsteking volg je draden van je bobine en je komt vanzelf bij het moduultje uit.DENK erom als deze defekt mocht zijn dat je de nieuwe monteerd met witte warmtegeleidende pasta te koop bij elektronika zaken anders is deze snel weer defekt.
Je kan even kijken wat zo`n module kost en hoe deze eruit ziet bij www.auto-onderdelen.com slijbare onderdelen---personenauto`s---peugeot----type 205 dan motor type 1.1 dan elektriek dan bij modules.
kost rond de 60 euro bij hierboven genoemde site.
Je heb 2 soorten een 3 polige uitvoering en een 7 polige uitvoering. Zijn van Bosch ZM001 of de ZM003.Je kan ze doormeten
op ohmse waarden of op spanningen maar dan moet je ff in het boek kijken.Misschien zou je op de sloop kunnen kijken ben je stuk goedkoper uit uiteraard.

arie540 (0), 19 jaar geleden

Oke bedankt , het is een plat plaatje wat ik zie zitten en zit schuin tegen de ontstekking aangeschroeft met inderdaad een witachtige gel.
Heb je ook nog een tip om de bobine te testen, om te kijken of hij vonkt?

daan1876 (0), 19 jaar geleden

bobine kan je testen door deze ohms door te meten waarden weet ik niet uit mijn hoofd de ene spoel zijn een paar ohms de andere kant is deze in de kilo ohms er moet ook 12 volt opstaan,er zit ook nog een pulsgever in de onsteking zelf (onder je verdeelkap)
als deze niks doet komt er ook niks uit en vonkt er niks.je moet het schema even bekijken hoe het zit,of kijk ff op een peugeot 205 forum daar weten ze precies hoe alles zit.
http://peugeot.pagina.nl/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum