Peugeot 205: Temperatuur motor tehoog, boven 100km/h gaat lampje branden.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 S6

Hallo Techneuten,

Ik ben bezig met een Peugeot 205cj cabroilet s6 waarvan het temperatuurlampje gaat branden als de motor belast wordt, er wordt dan boven de 100km/h mee gereden ( er onder gaat het goed ).

Ik heb de thermostaat al vernieuwd en de radiateur al vervangen voor een andere (gebruikt) exemplaar, en heb het koelsysteem al meerdere keren heel goed ontlucht.

De koelventilator gaat tijdens het warmdraaien gewoon draaien en werkt normaal.

Dit probleem lijkt het meest op een verstopte radiateur of een slechte circulatie van het koelwater, maar de radiateur is al vervangen, kan het dan de waterpomp zijn en komt dit vaker voor??

Alvast bedankt voor jullie meedenken,

Groeten Arie

almeran16

Geplaatst door almeran16 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem zit in de zender die het lampje aanstuurt.

almeran16 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi 306 Cabrio,

Bedankt voor jouw antwoord.

Ik ga de zender die het lampje aan stuurt doormeten en koken in een pannetje met water om te kijken waneer deze inschakeld.

Weet jij bij welke temperatuur de zender moet inschakelen?

Luu (0), 17 jaar geleden

Hoi Arie,
Ik heb hetzelfde probleem met mijn 205 generation uit '98, weet jij al wat het is? Heb ook de thermostaat vervangen, en de radiateur doorgespoeld, maar het lampje gaat nog steeds branden bij hogere snelheid!
Gr Rutger

almeran16 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Rutger,

Ik weet het nog niet zeker wat het is maar ik denk sterk aan de zender die naast de thermostaat zit zoals al eerder hier gemeld is door 306 cabrio als reaktie op dit probleem.
Ik heb echter nog niet de gelegenheid gehad om dit bij deze auto uit te proberen omdat ik met de klant nog een nieuwe afspraak moet gaan maken, het zo gaan om een zendertje die het lampje moet aansturen bij een bepaalde temperatuur, zoals als eerder gemeld zou deze zender te snel het lampje laten branden.
Het zendertje kost, euro:22.68,- bij de Peugeot dealer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.