Peugeot 406: vervangen accu

Bouwjaar: 2000

Ik wil graag zelf de accu vervangen van mijn peugeot 406 break 1,8 16 klepper op vialle g3.
Technisch ben ik geen kei maar dit moet toch lukken denk ik.
Moet ik ook rekening houden met eventuele elektronische storingen? Of is het een kwestie van "oude eruit en nieuwe erin".
Graag reaktie(s).

S.

Geplaatst door S. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

oude eruit nieuwe erin

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij kun je beter de oude eruit halen, en dan de nieuwe er in zetten. Misschien moet je de zenders op de radio opnieuw instellen. Alleen indien de radio over een code beschikt dan moet je deze opnieuw ingeven.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Sjoerd,

Ik heb begrepen dat je de eerste keer na het loskoppelen van de spanning bij het starten van de auto, eerst het contakt ca. 10 seconden aan moet zetten voor het starten. Op die manier kan alle randapparatuur zich opnieuw instellen. Zeker weet ik dit niet, maar kwaad kan het nooit.

master (0), 18 jaar geleden

wat je ook kunt doen is tijdelijk een acculader aansluiten op de accupolen zodat de auto tijdens het wisselen van de accus's onder spanning blijft, dan hoef je ook geen klokjes, zenders etc op nieuw in te stellen!! (wel oppassen voor kortsluiting!)

Eduardo (0), 18 jaar geleden

Hallo Master,

Jouw suggestie is niet bepaald een "master-oplossing".
De spanning die van een acculader afkomt is zelden een nette, vlakke gelijkspanning. De buffer die dit voor je boordnet normaal gesproken opvangt, inderdaad de accu, verwijder je in dit geval waardoor alle apparatuur in je 406, incl. de electronica blootgesteld wordt aan die "niet-vlakke" gelijkspanning.
Hierbij zou de electronica beschadigd kunnen raken.
Niet doen dus !!

S. (0), 18 jaar geleden

Accu inmiddels vervangen. Oude eruit en nieuwe erin. Eerst sleutel plm 10 sec. op contact gezet alvorens te starten. (zie bovenstaand advies van Erwin Matthijsse).
Alles "doet" het. Geen problemen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.