Renault Megane: als ik remt gaat mijn mist lamp achter branden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

hallo ik heb een renault megane 1.6 e gekocht maar ik heb een probleem als ik rem gaat mujn mist achterlicht branden en als ik mijn linker knipperlicht aan zet en remt dan stopt die met knipperen laat ik hem los dan knippert die weer wat kan ik hier aan doen

zoesie

Geplaatst door zoesie , lid sinds 10 jaar geleden

6 Reacties

Theo Sparenburg, 10 jaar geleden

Wellicht een verkeerd type lampje (enkel en duplo verwisseld) in een fitting (links) achter. Kan ook slechte massaverbinding zijn. Als er een trekhaak onder zit kan ook het stopcontact (vervuiling) daarvan de oorzaak zijn.


vr.gr. Theo Sparenburg

Heino4267, 10 jaar geleden

Als het een slechte massaverbinding zou zijn, dan test je dat als volgt uit:
Zoek op de print van de achterlichten het grootste/langste/breedste spoor uit, dat langs de buitenzijde van alle lampen voert. Dat is je massaspoor. verbind dit met een draad (bv. tussen buitenzijde lamp en fitting geklemd) tijdelijk met een stuk blanke carosserie. Als het probleem dan is opgelost maak je er een permanente verbinding van. Je kunt dan heet best in dat spoor een gaatje boren van 3 mm en dan met een zelftapper en een ringetje de draad daarop bevestigen. De andere zijde naar de carosserie onder een schroef/bout.

fritzje PRO, 10 jaar geleden

Even de stekkers van de achterlichten nakijken! De pootjes weer terugbuigen en klaar is kees!

't garagistje PRO, 10 jaar geleden

[quote=Heino4267]Als het een slechte massaverbinding zou zijn, dan test je dat als volgt uit:
Zoek op de print van de achterlichten het grootste/langste/breedste spoor uit, dat langs de buitenzijde van alle lampen voert. Dat is je massaspoor. verbind dit met een draad (bv. tussen buitenzijde lamp en fitting geklemd) tijdelijk met een stuk blanke carosserie. Als het probleem dan is opgelost maak je er een permanente verbinding van. Je kunt dan heet best in dat spoor een gaatje boren van 3 mm en dan met een zelftapper en een ringetje de draad daarop bevestigen. De andere zijde naar de carosserie onder een schroef/bout.[/quote]
precies zoals ik het doe!
meestal zijn de stekkers ingebrand en is dit de beste manier.

Spees, 10 jaar geleden

Hahaha wat grappig. Ik heb een Renault megane 1.4 RL uit 1996 gekocht en hij heeft dit probleem ook.
Als ik rem, brandt het mistachterlicht verklikkerlampje. Ik heb nog niet getest of de lamp in werkelijkheiid ook brand. Als ik de knipperlicht naar links doe, knippert soms het mistlampje mee of de knipperlicht doet het helemaal niet en het mistlicht blijft branden. Tot ik de rem indruk, dan gaat het mistlampje weer uit en doet het knipperlicht het weer. Vreemde kuren dus!
Ik zal ook eens kijken naar de aansluitingen ...

nickklz, 10 jaar geleden

Dit is een bekend probleem van de Renault Megane I
Ik heb het ook gehad. omdat de oplossing het vervangen van de aansluitpunten en achterlamp zelf betreft hierbij een workaround geplaatst:

Open de kofferbak,
Aan de lampkant waar je raar geknipper ziet verwijder je de klep.
Voel aan de aansluiting wanneer deze wel goed doet (links rechts, boven, beneden)
trek vervolgens een trekbandje naar 1 van de bevestigingspunten. Doe dit voorzichtig zodat de boel niet afbreekt.

Optie 2 kan zijn om de aansluitingspunten van de connector (Die op het achterlicht zit) te verbuigen zodat deze weer meer klemmen

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.