Renault Megane: Schokken bij traag in file rijden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15dci

Hallo, ik heb een megane grand tour 15dci 78kw van 2005 en deze schokt bij file rijden in 1ste versnelling. Als ik hem laat lopen zonder gas te geven (800tr) loopt hij normaal maar bij het minste gas geven naar 1000tr gaat dat niet zonder te schokken. Als ik dan wil rijden tussen 800 en 1000 toeren dat is niet mogelijk, het is precies of hij tussen die twee toerentallen niets meet en moet dan net boven 1000 tr gaan rijden of rond de 800tr zonder gas te geven. De motor heeft ondertussen rond de 170000km gelopen. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn?
Groetjes, Eddy.

eddyreddy

Geplaatst door eddyreddy , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

rico1047 PRO, 10 jaar geleden

Een defecte turbo slang

eddyreddy, 10 jaar geleden

Hallo rico, bedankt voor je reactie. Welke turboslang bedoel je, is het die dikke slang die over het kleppendeksel heenloopt of bedoel jij nog een andere?

rico1047 PRO, 10 jaar geleden

je moet beide even controleren maar meestel gaan je beneden ergens stuk even luisteren en voelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.