Renault Megane: Automaat probleem

Bouwjaar: 1996

Hallo, ik ben sinds 2 maanden in het bezit van een magane 1.6 uit 1996. Bij de aankoop en tot nu toe geen problemen. Sinds vandaag heeft hij echter een probleem met wegrijden. Normaal als je de pook van Neutral(N) in de Drive(D) zet dan voel je dat de versnelling "pakt" en als je de rem loslaat dan rij je normaal weg. Nu doet hij dit niet. Als je nu weg wilt rijden en als je gas geeft, dan duurt het even voordat de versnelling "pakt", waardoor de motor inmiddels zo'n 1500 tot 2000 toeren draait en je dus met piepende banden wegschiet. Hij schiet er dus in een keer in. Indien je heel zachtjes gas geeft lukt het wel en voel je hem na een tijdje "pakken" en kun je rustig wegrijden. Het gekke is dat hij dit niet doet in z'n achteruit, dan "pakt" hij wel zodra je de pook van N naar R zet en rijdt hij ook meteen weg als je de rem loslaat. Voor de rest doet hij het prima. Kan dit komen door te weinig olie? en hoe kan ik dit peilen, want er zit geen peilstok bij deze auto en in het boekje staat alleen dat je voor het peilen naar een dealer moet. Graag jullie hulp.

bj1280

Geplaatst door bj1280 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dimi2253 (0), 18 jaar geleden

Dat is een ziekte van die versnellingsbakken, een gekend probleem. Ik heb precies hetzelfde voor gehad. Het is slijtage en treedt meestal op tussen 100 tot 130.000km. De enige oplossing is de bak te laten vervangen of herstellen. Bij Renault kunnen ze dat ook, maar dan kost het ongeveer het dubbele dan bij een revisiebedrijf.
Ik vermoed dat ze je die auto verkocht hebben, wetende dat dat probleem er is.
Renault, het zijn en blijven klote auto's. Een goede raad; verkoop die wagen. Het gaat je veel problemen besparen.
Hier kan je mijn Renault-ervaringen lezen; http://www.1000-poot.com/phpbb/viewtopic...

bj1280 (0), 18 jaar geleden

Dimitri, bedankt voor de reactie. ik heb inmiddels inderdaad een aantal gespecialiseerde bedrijven en renault dealers gebeld voor een prijsopgaaf. de dealer in ede is veruit de goedkoopste. voor een volledige revisie met in en uitbouw vraagt hij 1690 euro, dat is gemiddeld 800 euro goedkoper dan bij een transmissie specialist. Ik denk dat ik dat maar doe. Nogmaals bedankt.

Dimi2253 (0), 18 jaar geleden

Ik meen mij te herinneren dat er in Belgie iemand was die een revisie deed voor 900 euro. Je kan proberen via http://herbruiklijn.be/ , daar lezen ook revisiebedrijven mee. Je moet dan wel iemand vinden voor in- en uitbouwen.
Neem eventueel verkoop van de wagen in overweging, al dan niet na herstelling. Je gaat je veel miserie besparen.

bj1280 (0), 18 jaar geleden

Heb inmiddels afgesproken met de dealer, verkoop is zowiezo pas mogelijk na reparatie, nu is de auto niets meer waard. Voorlopig kan hij er wel weer even tegen (volledig gereviseerd) dus in ieder geval nog wat km's mee rijden anders is het weggegooid geld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.