Renault MEGANE: koelvin blijft draaien ook als de motor en contact uit is

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

hallo ik heb een megane 2.0 16v van 2004 nu heb ik het volgende probleem wilde de auto vandaag starten maar de accu was helemaal leeg.
heb startkabels er op gezet met het plaatsen van de min op mijn accu ging gelijk de koelvin draaien na het starten van de auto bleef hij nog gewoon door draaien vervolgens heb ik een stuk gereden met de auto bij terugkomst draaide de koelvin van de radiateur nog steeds na uitzetten van de auto blijft de koelvin gewoon door draaien stopt ook niet meer had een half uur gewacht toen draaide hij nog steeds heb vervolgens de min pool er af gehaald.
mischien iemand een idee wat het zou kunnen zijn.

hoor graag tips.
groet raymond

raymond37

Geplaatst door raymond37 , lid sinds 10 jaar geleden

11 Reacties

Theo Sparenburg, 1 jaar geleden

Temperatuurvoeler defect of sluiting in de bedrading? Trek de stekker eens los van de temperatuurvoeler (zit meestal in de radiateur) en kijk wat er dan gaat gebeuren.


vr.gr. Theo

raymond37, 1 jaar geleden

Hoi Theo een temperatuurvoeler zit bij mij niet in de radiateur wel een zwart blok in de plastik kap rechts boven de radiateur als ik de stekker eraf haal en min pool op de accu doe gaat ie gelijk weer draaien.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Temperatuursensor zit aan de zijkant op de cilinderkop boven de versnellingsbak.
Trek ook de stekker eens van de hogedruk sensor op de dunne aircoleiding er eens af .

raymond37, 1 jaar geleden

Die hogedruksensor is de gene die onder op de airco leiding zit toch een zwarte die heb ik er ook al af gehad en de min pool er op dan gaat weer de koelventilator draaien ik zal morgen even proberen om de temperatuursensor los te koppelen en laat je weten wat er dan gebeurd.
Alvast bedankt.

raymond37, 1 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Temperatuursensor zit aan de zijkant op de cilinderkop boven de versnellingsbak.
Trek ook de stekker eens van de hogedruk sensor op de dunne aircoleiding er eens af .[/quote]

Ik heb beide stekkers van de sensors er af gehad min pool er op gedaan en nog gaat de koelventilator draaien??
Heel appart.

7seconds, 1 jaar geleden

Onder de motorkap bij de accu zitten een paar relais waarvan er 1 voor de ventilateur is. Die zal waarschijnlijk kapot zijn maar ik heb geen schema welke het is

Heino4267, 1 jaar geleden

Gewoon met draaiende ventilator een relais verwijderen: als de ventilator stopt, heb je het juiste te pakken.

raymond37, 1 jaar geleden

Hoi heino dat snap Ik idd maar het relais zit on een zwarte kast met zekeringen en relais naast de accu en heb je er zo een twee niet uit maar als ik de min pool er op doe hoor je wel een relais tikken en als ik de min pool er afhaal tikt het relais ook weer dus volgens mij is dan het relais wel goed.

7seconds, 1 jaar geleden

Naast de accu zit de zekering/relaisplaat met een zwarte kap, Daaronder zitten de hoofdzekeringen en een aantal relais. De zwarte kap losklikken en de relais er een voor een uithalen.

raymond37, 1 jaar geleden

Klopt idd als ik de kap eraf haal zit er nog een halve kap overheen daar onder allemaal zekeringen geen relais die zitten denk ik weer daar onder en kan ik zo niet bij moet ik alles uitbouwen
Maar als ik de min pool er op doe hoor je wel in die kast het relais schakelen

raymond37, 1 jaar geleden

Probleem is opgelost zat in de zekering/ relais kast onder de motorkap naast de accu andere zekering / relais kast er in en probleem was verholpen.
Thanks allemaal voor jullie bevindingen

Dit topic mag gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.