Renault Laguna: Motor houdt in tussen 2200 en 2900 toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hoi allemaal,

Mijn Laguna loopt al een paar maanden niet lekker. In de vijfde versnelling, tussen toerental ~2200 tot ongeveer 2900 gaat de motor inhouden. Daarna trekt de motor weer op en daarna valt het toerental weer terug. Dat blijft maar doorgaan, tot je boven de 2900 toeren komt. Bij het terugvallen zie ik opvallend veel uitstoot van donkere rook. De motor heeft 180000 gelopen. De epg (?) is nu tweemaal gereinigd, er is een nieuw luchtfilter in en volgens mij is er ook een luchtmeter (?) vervangen. Alles tot nu toe zonder enig resultaat en de rekeningen blijven maar komen :-(

Het maakt niet uit of de motor koud of warm is.

Heeft iemand een gouden tip voor mijn garage?
Alvast bedankt

ariepaul

Geplaatst door ariepaul (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

Ondanks dat ie is gereingigd kan het de EGR goed zijn die voor deze problemen zorgt. Probeer eens de stekker van de EGr lost te trekken en ga het dan nog eens proberen. Rijdt ie net zo beroerd, dan kun je de EGR uitsluiten en moet er verder worden gezocht.

Erik2804 (0), 16 jaar geleden

Herkenbaar..... ik had in maart 2006 dezelfde vraag. Heb toen geen duidelijke oorzaak kunnen achterhalen, geen lekkage in luchtleidingen, geen defecte intercooler, geen problemen in de EGR.... http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i.... Je kan proberen de turbo te reinigen maar verwacht dat het slijtage in de variabele geometrie (vanen) is, slijtage kun je met een reinigingsmiddel niet wegnemen.

Een paar maanden later begon de turbo echt bijgeluid te maken (september 2006), de turbo was binnen de auto goed hoorbaar zodra er ook maar een beetje gas werd gegeven. Binnen een maand liep de turbo helemaal in de soep, turbo vervangen (met heeeel veel schoonmaak werk) probleem opgelost.

Turbo vervangen, dit is het meest waarschijnlijke.

Erik

[url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/3824/...[/img][/url]
Laguna GT Privilege 1.9dci 120pk geoptimaliseerd -> 155pk

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Turbo sensor solenoid? Vacuumsysteem voor de aansturing?

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Uitlezen?

ariepaul (0), 16 jaar geleden

het stekkertje loshalen van de egr was de oplossing! Auto rijdt al weer twee maanden als een zonnetje en werd direct in de apk goedgekeurd! Bedankt voor de goede tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.