Renault MEGANE SCENIC: motor maakt zwaar geluid

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: F9Q D8, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 88

Hoi, ik ben sinds een paar weken in het bezit van een scenic dci 88kw uit 2004.
Ik heb alleen een probleem waar zelfs de garage twijfelt wat de oplossing is.
Als hij koud is en ik start hem dan loopt deze 800 toeren stationair alleen merk je een trilling.
Als ik met de auto ga rijden dan maakt de motor een zwaar zoemend geluid.Lijkt net of het spruitstuk lek is en ergens tegenaan trilt. Ook als ik door een zonk in de weg rijdt dan gaat het geluid mee.
Als ik de auto daarna een half uurtje uit zet en weer ga rijden dan start ik de auto dan loopt de auto 800 toeren maar is rustig en loopt perfect. Ook is het zware geluid voor 85% weg. Als ik door een zonk rijd op de grote weg dan hoor je het geluid wel maar minder.
Als ik de koppeling in druk dan is er geen geluid meer. Je hoort enkel de motor. Zonder trilling of wat dan ook. Nu zegt mijn garage dat het vliegwiel stuk is. Kosten 800 euro. Echter hij kan me dat niet garanderen voor 100%. Zelf dacht ik een motorsteun maar hoe kan het dat als hij koud is de motor trilt en er een zwaar zoemend geluid is en als ik hem een half uur uit zet en ga rijden de motor niet trilt en het geluid zo ver weg is. Verder rijdt de auto perfect. Graag jullie reactie's

richardoost

Geplaatst door richardoost , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

richardoost, 4 jaar geleden

Hoi
Ik ben ondertussen naar de dealer in etten leur geweest en hij zei dat het waarschijnlijk de motorsteun is. Ik moest dit controleren bij de koude motor. Ik heb gekeken maar de steun ligt stil. Motor trilt wel.
Zou het niet te maken kunnen hebben met de verstuivers dat er iets slecht werkt.

7seconds, 4 jaar geleden

koude motoren trillen vaak meer dan motoren die hun bedrijfstemperatuur hebben bereikt. Heeft de dealer in Etten-Leur gezegd om welke motorsteun het gaat? Meestal is het de steun rechtsboven (vanuit de bestuurder gezien) maar het kan ook de linker steun zijn of de steun onder de auto die het kantelen van de aandrijflijn beperkt .

richardoost, 4 jaar geleden

Hoi vanmiddag naar een revisiebedrijf gegaan. Ook hij vind het lastig. Hij geeft de schuld aan de rechter motorsteun. Hij zei dat deze lek is en dat dit een probleem is. Ik zei hem dat deze totaal stil ligt en niks doet. Hij zei dat deze niks doet nl.
Kan je deze zelf vervangen. Is wel de simpelste oplossing maar hopelijk ook de goede. Hoe kan je zo een ding controleren.
Graag jullie reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.