Renault MEGANE SCENIC: Onregelmatig stationair toerental.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

De Scenic heeft nu 125.000km op de klok en loopt wat onregelmatig stationair. In de auto zelf is het bijna niet merkbaar maar de naald van de toerenteller schommelt tussen de 600 en 700 toeren. Bij geopende motorkap hoor je het variërende toerental wel en de motor schudt enigszins. Qua prestaties en benzineverbruik heb ik geen klagen maar dat onregelmatig stationair lopen moet toch een oorzaak hebben dacht ik.
Ik heb wel eens gelezen dat het motortype eigen is maar is dat wel zo.
Een beetje historie, laatste grote beurt bij 80.000km, distributieriem preventief vervangen bij 122.000km.
Onder de motorkap was enkel een gescheurd luchtfilter inlaatslang te zien die ik heb "hersteld" en de vacuümslangen op dichtheid gecontroleerd maar die zien er zo goed als nieuw uit. MM storingen zijn er nooit geweest dus heeft uit laten lezen ook geen zin.
Wat is wijsheid, domweg kosten voor onderdelen maken of maar accepteren dat het een motor eigenschap is.
M.v.g. Ronny.

ronny530

Geplaatst door ronny530 , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

j@n-willem PRO, 4 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen, misschien lambda somde, gasklephuis reinigen. Etc. Zomaar dingen doen is kansloos. Laat hem goed uitlezen liefst met live data en iemand met ervaring, van de Renault is vaak ook wenselijk. Die weten vaak meer dan iemand van fiat oid bijvoorbeeld.
Succes ermee,
Gr jw

ronny530, 4 jaar geleden

Bedankt voor de feedback maar in de 16 maanden dat ik de auto in bezit heb is er nooit een motorstoring opgetreden dus lijkt het me stug dat er fouten zijn opgeslagen. Vanaf het moment van aanschaf had de auto het al en ik zoiets van het zal wel zo horen omdat je geen 1.6 16V kunt vergelijken met 2.0 16V motor die in mijn toenmalige Laguna lag.

j@n-willem PRO, 4 jaar geleden

Waarom vraag je dan om tips? Als het niets uitmaakt hoe lang hij nu storingsvrije is. Er kan soms een storing zijn zonder dat je weet, maar goed.
Beetje vaag zo,
gr jw

ronny530, 4 jaar geleden

Het was me eigenlijk te doen om erachter te komen of meer Scenic rijders met dit type motor het onregelmatige stationair lopen van de motor ook ervaren en zoja is het een motor eigenschap. Maar toch bedankt voor het meedenken.

ronny530, 3 jaar geleden

Nadat de Scenic heel beroerd begon te lopen zonder dat het MM lampje ging branden de Scenic maar naar de maker gebracht. De bougies waren aan vervanging toe en het bleek ook dat de penbobines door vocht van buitenaf aangeslagen. Na het vervangen van de bougies en het reinigen van de penbobines is het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.