Renault Megane: nokkenasversteller vervangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6/16V

Weet iemand de procedure om een nokkenasversteller te vervangen? We hebben een nieuwe die we samen met de distributie willen vervangen, maar lezen hier dat deze in een bepaalde blokkeerstand gezet moet worden alvorens die gemonteerd kan worden. En dat begrijp ik niet precies.

Bovendien lees ik ook hier dat er ook een 2e versteller is die volgens dat advies ook meegenomen zou moeten worden???

Gr, Geert

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema PRO , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

geert3496 PRO, 10 jaar geleden

Bij de nieuwere versie moet de versteller niet meer geblokeerd worden.Over een 2e versteller is mij niets bekend.

timhoeks2 PRO, 10 jaar geleden

met tweede versteller bedoelen ze de actuator die de olie druk naar de poellie regeld. dat ding naast de bobine bij de db. duidelijk?

Robbie Jensema PRO, 10 jaar geleden

We hebben de distributie met de oude nokkenaspoelie met daarin de versteller eerst op tijd gezet. Daarna de poelie afgemerkt. Daarna de distributie vernieuwd met speciale afstelgereedschap en de nieuwe poelie gemonteerd op dezelfde afgemerkte plaats. Bleek de riem tussen de 2 poelies veel te slap. Hebben de dealer nog gevraagd over dit blokkeren en volgens hen moest dat bij dit type wel?? Wij de poelie eraf en voorzichtig in de bankschroef geplaatst er geprobeerd dit te blokkeren zoals vermeld door dealer en hier ergens op de site.
We kregen er geen beweging in en gezien de opmerking van Geert dat hier geen blokkering nodig was hebben we het gelaten voor wat het was en de poelie weer gemonteerd en iets verdraaid tov de afgemerkte punt en de riem strak getrokken dmv de spanrol en toen de poelie vastgezet.

Daarna gestart en liep als een zonnetje.

Thx voor de reakties.

Gr, Geert

geert3496 PRO, 10 jaar geleden

Volgens mij zet je de 2 polies toch maar vast nadat je de riem gespannen hebt?

timhoeks2 PRO, 10 jaar geleden

ja, je spant hem met de nokkenaspoellies los, daarna terug vast en dan heb je het helemaal gedaan hoe als het moet. maar als je ze niet oplost kom je er ook wel mee weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.