Renault Megane: Ventilatiekleppen worden bediend bij het starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Sinds kort worden de ventilatiekleppen bediend bij het starten. Het lijkt erop, dat ze eerst in de stand binnenventilatie gaan en daarna buitenventilatie.
Wie kan mij vertellen waar dit aan ligt.

Fritsel

Geplaatst door Fritsel , lid sinds 10 jaar geleden

6 Reacties

ejnn, 10 jaar geleden

hoe weet je dat ?

Fritsel, 10 jaar geleden

Het is waarschijnlijk maar 1 klep. Vroeger maakte deze bij het overschakelen 3 keer een klapperend geluid. Nu doet hij dat iedere keer bij het starten (een keer of 6).
Hoe kom ik hier vanaf. Kan ik ergens iets loshalen?

ejnn, 10 jaar geleden

Mogelijk dat een motor kapot is, wat gebeurt hem als je hem op binnen ventilatie zet?

Fritsel, 10 jaar geleden

Dan klappert het ook. Je hoort het ook wat kreunen. Ik ga maar eens wat loshalen. Bedankt.

ejnn, 10 jaar geleden

Die van mij had het ook vroeger, maar door hem niet op de buiten ventilatie te zetten, maar op stand 1 van de binnenventilatie was het probleem verholpen.

Fritsel, 10 jaar geleden

Ik heb het stekkertje van de motor, die de klep bedient losgetrokken. De klep hoor ik nu tikken als ik de deur dichtsla, Ik denk, dat ik het zo maar laat. Je kunt er onmogelijk bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.