Renault Megane: verlichting bijrijderskant

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dci

Ik ben in het bezit van een Megane CC uit 2004, nu heeft deze auto sinds kort het volgende probleem. Regelmatig springt de zekering van 7,5A eruit, dan vallen het stadslicht, het achterlicht en de kentekenplaatverlichting uit, het remlicht werkt dan nog wel. Ik heb de hele bekabeling vanaf de zekeringenkast onder de motorkap tot achterin de auto al helemaal bekeken op eventuele beschadigingen of klem liggen, maar hier valt niets aan te ontdekken. Wanneer ik de zekering vervang springt deze er niet gelijk uit, kan soms een paar dagen duren, wel lijkt het voor te komen wanneer het flink geregend heeft. Heeft iemand van jullie misschien nog een idee waar ik dit zo moeten gaan zoeken. Koplamp en achterlicht zijn ook niet lek, deze waren kurkdroog.
Alvast bedankt!!

Grz Arjan

arjan74

Geplaatst door arjan74 , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 11 jaar geleden

Het is toch ergens kortsluiting. Er wordt gewoon te veel stroom afgenomen.
Bekabeling naar de koplamp voor (stads/parkeerlicht) ook gecontroleerd?
Er wordt nergens een stekker warm? (Corrosie en slecht contact) Kun je voelen na het ploffen van de zekering. (Wel voorzichtig!)

Anders zul je moeten meten met een ohmmeter. Wat vaak helpt is tijdens het meten de draden bewegen.
Zie je dan opeens een verbinding van een lampvoeding naar massa dan zit het in de buurt van de plek waar je de draad beweegt.

8je PRO, 11 jaar geleden

Of je hebt een trekhaak waarvan de stekkerdoos inwendig sluiting maakt.

AndreV, 11 jaar geleden

Eerste verdachte punt is inderdaad de stekkerdoos van de trekhaak (als die eronder zit)!!
Elektra blijft sowieso zwak punt van de meeste Renaults.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.