Renault Megane: Vraag over bandendruksensoren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Mijn vraag gaat over de bandendruksensoren. Mijn auto heeft deze in de lichtmetalen wielen en werken prima. Nu vroeg ik mij af als ik een set andere sensoren koop en deze in stalen velgen met winterbanden doe, gaat dat dan werken ? Zijn de sensoren "ingeleerd" of pikt hij andere ook automatisch op.

Bedankt.

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Je moet ze dan wel laten inleren met de computer.

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je andere sensoren aanschaft moeten ze ingeleerd (aangemeld) worden.
Hangt ook een beetje van het systeem af.
Als je dus een andere sensor plaatst werkt deze niet.(word niet herkend)

Wanneer je de set verwisseld zomer/winter moet dat iedere keer wel weer ingeprog. worden.
Oiram

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ik heb eens op deze site iemand zien scrijven dat zijn winterbanden automatisch overgenomen werden! Ik heb er zelf geen ervaring mee...

jdvdvinne (0), 16 jaar geleden

Op dot forum werd een paar maand geleden gezegd dat de sensoren bij de laguna elke keer ingeleerd moeten worden, en dat je ze bij de megane II 1 keer moet inleren, en vervolgens worden ze een volgende keer weer herkend dor het systeem.

ejnn (0), 16 jaar geleden

De Laguna 2 herkend zelf of de winter of zomer set er onder ligt, mits je de set eerder hebt ingelezen als zomer cq als winterset. Hoe dit met de megane gaat weet ik niet, ligt eraan of je een Megane 1 of 2 hebt

RolandK10257 (0), 16 jaar geleden

Het is een Megane 1

ejnn (0), 16 jaar geleden

Daar was ik al bang voor, denk dat het niet gaat lukken. Toen ik bij Renault kwam zeiden ze dat ik elke keer de set opnieuw moest inlezen, maar dit bleek niet het geval te zijn. Deze auto was voor de Laguna met deze mooie sensoren, denk dus dat de ervaring is dat je ze elke keer moet inlezen. Je kunt het gewoon proberen en anders het systeem uit zetten en is het ook opgelosd. De nieuwe auto zoals de Laguna 2 fase 2 en de Espace 4 zeggen dat er geen set aanwezig (als de sensoren nog niet zijn ingelezen of een set zonder sensoren) is en er gaan dan geen lampjes verder meer branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.