Skoda Superb: automatische transmissie olie....

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 96kw

Weet 1 van jullie of het voorgeschreven wordt de automatische transmissie olie te verversen en zoja met welke termijn? en stel dat het niet nodig is volgens de voorschriften is het in de praktijk dan ook niet nodig?

Meteen nog een paar vragen
- is deze bak met de hand te pijlen? (zonder computer)
- waar zit de vulplug (vullen tot plug?) of schacht
- wat moet er vervangen als de olie ververst wordt? enkel filter en pakking?

Bedankt

tom782

Geplaatst door tom782 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het een gewone automaatbak betreft (geen multitronic of dsg) dan is de olie levenslang.
Bij de dsg is verversen bij 60000 km en bij de multi ben ik niet zo cker van wanneer/of.
Peilen gaat via de aftapplug samen met de testkast (olietemperatuur aflezen) tijdens stationair draaiende motor.
Is niet zomaar te doen,bij geen storingen kwa rijgedrag,lekker zo laten,bij twijfel kun je de olie verversen,maar wel in de garage of dealer.

Ricky,

tom782 (0), 17 jaar geleden

het betreft idd een normale aut. bak.

ik vroeg het eigenlijk omdat ze bijvoorbeeld bij mercedes ook zeggen dat de olie levenslang is......maar je wilt niet weten hoe die olie eruit ziet na bijvoorbeeld 2ton en hoeveel slijpsel er aan de magneet hangt bij die km standen. Maar niets aan doen dus zolang alles goed schakeld

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Levenslang of niet, ik zou een verversingstermijn aanhouden van 60.000km.
Idd je moet niet zien hoe die olie eruit ziet na een ton.
En olie die levenslang meegaat bestaat niet, dat is een extra kassa voor de dealer.
Want vroeg of laat loopt de boel kapot.

tom782 (0), 17 jaar geleden

maar dat lukt dus niet zonder apparatuur? is dat zeker? Kun je niet gewoon olie aflaten, nieuw filter en pakking er in en afvullen met een x... aantal liter olie?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=tom782]maar dat lukt dus niet zonder apparatuur? is dat zeker? Kun je niet gewoon olie aflaten, nieuw filter en pakking er in en afvullen met een x... aantal liter olie?[/quote]
tom

zonder Werkplaatsapparatuur gaat dit helaas niet lukken. ricky gaf het al aan. het beste in jou geval is een dealer te bezoeken, dit alles komt namelijk zeer precies en voorkomt ook (schade) storing aan de automaatbak.

paul,

tom782 (0), 17 jaar geleden

jammer dat dat niet zelf gaat lukken met standaard garage uitrusting (ook niet met vagcom?). Hoe pompen ze die olie er dan in bij de dealer? Ben eigenlijk wel benieuwd wat voor iets ze daar dan voor gebruiken.

antiekeradio (0), 16 jaar geleden

als je vagcom en een laptop hebt is het allemaal wel te doen.

je moet alleen wel een pompje hebben waarmee je de olie langs ONDER in een gat kunt pompen. het buisje waar de olie uit komt moet dus een soort U-bocht of knik terug naar beneden maken.


vanaf het punt dat je met stilstaande motor de oliepan zo ver mogelijk volgedaan hebt, dan starten en voordat de temperatuur 45 graden geworden is, moet er nog aardig wat olie bij gevuld worden. het advies is dan ook om een pompje te pakken waar je een serieuze straal olie mee kunt verpompen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.