Skoda Octavia: Motor in noodloop na tanken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 TDI / 77KW / BLS

Nadat ik vol had getankt ging na ongeveer 1 km het waarschuwingslampje van "voorgloeisysteem" branden en kort daarna viel de motor in noodloop. Volgende dag naar een Skoda merkdealer gegaan en uit laten lezen. Diagnose: EGR-klep moet vervangen worden. Na vervanging was de storing van het lampje opgelost maar motor liep zeer slecht. Weer uitgelezen: 1 verstuiver defect. Verstuivers onderling uitgewisseld met als resultaat dezelfde meetwaarden. Dus geen verstuiver defect. Vervolgens oude EGR-klep teruggeplaatst. Storing van lampje / noodloop was weer terug. Weer werd er gemeten en gezocht en was de diagnose twee maal een + waarde op de EGR-klep. Dit zou betekenen volgens de garage dat de ECU defect is...............kosten nieuw € 1900........ / gebruikt € 400. Ik laat dit nog maar even niet doen omdat ik geen goed gevoel heb na al die verschillende diagnoses.

Aanvulling: de storing treedt niet op bij een koude motor, maar als de motor op bedrijfstemperatuur is.

Iemand ideeën of tips. Wil de ware deskundige opstaan !!

avannigt

Geplaatst door avannigt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=avannigt]Wil de ware deskundige opstaan !![/quote]
Zelf heb ik geen enkele twijfel aan deze gestelde diagnose.
In beginsel gaat men er niet direct vanuit dat de ECU defect is.

Je begint ergens en eindigt ergens en dan blijkt dat de ECU defect is.

Gr. paul

avannigt (0), 9 jaar geleden

19/06 Update:
Vandaag de auto opgehaald. Er zit een nieuwe EGR-klep in. Vermogen is weer terug en de motor valt niet meer in noodloop. Er brand echter nog één lampje van met motormanagement systeem. Na uitlezen met VCDS: "Switch-Over Valve for EGR Cooler (N345): Open or Short to Ground
P1495 - 000" Deze storing laat zich niet resetten / komt gelijk weer terug. Heeft iemand nog tips ?

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Deze heeft de egr klep nog bovenaan zitten net naast de stopklep? Of heeft de hem achterop het blok zitten gecombineerd met de egr koeler?
Ik zou de bedrading maar eens goed gaan doormeten.

avannigt (0), 9 jaar geleden

Hierbij 2 foto's van de plaats van de EGR.
Welke bedrading moet ik dan nalopen ? Draadboompje van EGR naar ECU is tegelijkertijd met klep vernieuwd.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

17903 P1495 Omschakelventiel (N345) voor Koeling EGR, onderbreking / kortsluiting naar massa

Deze storing geeft een electrische fout over de egr klep dus opzich is het raar dat als de bedrading van de egr klep en de egr klep zelf al is vervangen dat je deze foutcode nog steeds krijgt, dan ga je eigenlijk denken aan de motor ecu waar misschien een fout in zit.

avannigt (0), 9 jaar geleden

Gisteren de EGR-foutmelding uit laten programmeren en auto laten chiptunen. Twee vliegen in één klap: foutmedling is weg en auto heeft er 25 pk bij gekregen. Nu 130 pk en 320 nm. Kosten waren minder dan een 2e hands ECU.
Wat mij betreft mag dit item gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.