Suzuki Baleno 1997: Airbaglampje blijft branden of gaat branden tijdens rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G13B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Het Airbag lampje gaat soms spontaan branden of gaat niet uit na het starten (eerst knipperen en dan blijven branden). Het gebeurd niet altijd dus ik betwijfel of er iets met de airbag loos is. Ik geloof eerder dat er ergens een stekkertje niet geweldig zit of een draadje versleten wat net wel of net geen sluiting maakt.

Wanneer het lampje tijdens het rijden gaat branden, komt het ook wel voor dat ie weer uit gaat na enige tijd.

Weet iemand of dit een typische Suzuki (Baleno '97) kwaal is? Of waar ik het eerst moet gaan zoeken om het op te lossen?
Lijkt mij niet zo zinvol er uitgebreid naar te gaan zoeken terwijl het misschien een bekend probleem is.

Bedankt.

Arno Streekvos

Geplaatst door Arno Streekvos (5) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 6 jaar geleden

Is niet specifiek een baleno klacht , elke auto op leefdtijd krijgt er vroeger of later mee te maken.
Je kunt stekkers en bedrading/sleepring achter het stuur controleren , het enige is dat als het lampje brand de plofzakken niet werken , tenzij je ze zelf heel snel op blaast , humor , het is dus aan je zelf of je hier tijd/geld in wilt steken .

Arno Streekvos (5), 6 jaar geleden

kaleido, daar ben je weer.

Ook bedankt voor dit advies.

Grappig dat het nu 2 storingen zijn die toevallig naar deze plaats in de auto (ongeveer) terug te leiden zijn. Die defecte zekering van de achterruitverwarming en kachelaanjager vond ik immers ook in het zekeringkastje achter / onder het stuur links waarvan ik het bestaan niet wist. Maar er zit inderdaad een hoop bedrading daar omheen, ook veel connectors trouwens. En die kunnen slecht contact maken soms...

Ja de sleepring, goede tip!
Ik ga het onderzoeken.

Arno Streekvos (5), 5 jaar geleden

Dit probleem is na lange tijd ook opgelost.
Zie ook de volgende topic: https://www.problemcar.nl/nl/particulier...

Er zat een beschadiging in de bedrading van de achterruitverwarming maar niet zodanig dat er een volle kortsluiting tegen massa van de auto plaats vond. Dat dit echter wel eerder gebeurd is begrijp ik nu wel, want ik had immers een gesprongen zekering van de achterruitverwarming gehad.
Door deze kortsluiting begon ook af en toe het lampje van de de airbag te branden (wellicht een omgeleide stroomkring die massa aan het lampje of de schakeling er voor gaf via één van de draden van de achterruitverwarming).

Dat beide zaken verband houden en het bovenstaande ongeveer moet zijn geweest, blijkt uit het feit dat ik met het herstel van de storing in de bovenstaande url / link, ook deze storing voorgoed kwijt ben (en dat is inmiddels al geruime tijd, maanden, het geval).

Bedankt voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.