Suzuki Baleno 1997: Kachelaanjager en achterruitverwarming stroomloos

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G13B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Ik had uitgevallen lampjes onderin de knoppen in het dashboard van alarmlichten en achterruitverwarming. Ik heb de knop van de achterruitverwarming vervangen en LED verlichting in de knappen gezet omdat die insteeklampjes duur zijn en bijna nergens te krijgen (Nee, daardoor heb ik niet de storing want ik weet heel goed wat ik doe!).

Ik schoot uit met een schroevendraaier en die kwam net ongelukkig tussen 2 printbaantjes op de achterruitverwarmingsschakelaar (wat een lang rotwoord) terecht. Hierop volgde een tik (die ik ergens tussen stuur en linker koplamp hoorde) en daarna deden achterruitverwarming (en 1 van de lampjes hierbij horend op de schakelaar) en de kachel aanjager het niet meer.

Volgens het boekje zou de oorzaak liggen bij het doorslaan van 2 hoofdzekeringen in het kleine kastje naast de zekeringenkast, maar deze zekeringen blijken allemaal goed te zijn.

Heeft iemand een idee of er nog ergens zekeringen (of relais) zitten die voor deze 2 functies verantwoordelijk zijn of de stroomtoevoer van achterruitverwarming en kachelventilator?
Ik dacht zelf relais, maar zijn dat die vreemde langwerpige blokjes in de zekeringenkast? Hoe maak je die dan los en welke moet ik hebben? Want dat blijkt niet uit het boekje...

Bedankt voor het meedenken alvast.

Vriendelijke groet,
Arno.

SuperPeppie

Geplaatst door SuperPeppie (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

Links onder het stuur zit ook nog een zekeringkastje , heb je daar al gekeken.
Onder de motorkap had je al gekeken ?

check

Beste antwoord, geplaatst door Arno Streekvos (5), 6 jaar geleden

kaleido dank je wel.

Ik heb hem gevonden maar die zit wel goed verstopt zeg. En ik vond hem ook niet terug in de gebruikershandleiding van de auto, dus wist ik inderdaad niet dat die daar zat. Er lag inderdaad hier blauwe zekering uit.

Probleem is nu dus opgelost. Hartelijk bedankt voor het advies!

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.