Suzuki Baleno: Versnelling schiet uit z'n 5

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Wanneer ik in z'n 5 rij op de snelweg en ik rij over een hobbel of een dwarsrichel bij een brug o.i.d. schiet de versnellingsbak in z'n vrij. Heeft er iemand enig idee wat er loos is aan de versnellingsbak?

alvast bedankt.

Jossie

Geplaatst door Jossie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

jossie

dit komt vaker voor bij deze type's... om dit te kunnen verhelpen zal de schakelbak uitelkaar moeten.

paul,

piepbeest (0), 17 jaar geleden

misschien moet je ook even naar de motorsteunrubbers kijken. vroeger had de suzuki sc100 er al last van dat de voorste nogal snel slecht werd. die zat aan de voorkant van de motor maar aangezien dat motortje achterin zat liep ook de uitlaat nog in de buurt.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=piepbeest]misschien moet je ook even naar de motorsteunrubbers kijken. vroeger had de suzuki sc100 er al last van dat de voorste nogal snel slecht werd. die zat aan de voorkant van de motor maar aangezien dat motortje achterin zat liep ook de uitlaat nog in de buurt.[/quote]
je kunt kijken wat je wilt.... maar dit probleem is typisch een baleno kwaal tenminste de 1,6 motor.

paul,

piepbeest (0), 17 jaar geleden

juist daardoor bij die sc100 zag je er ook neit veel aan, maar ondertussen rubber vervangen en klaar. tevens zit er in de baleno een 1.6 blok die is nog wat zwaarder dan dat van een sc100.

gosse3817 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bovenop de vers-bak zitten 3 boutjes sleutel 14 en/of kruiskop.
Hieronder zit een veer met een kogeltje, de veerdruk kun je een beetje verhogen door er een klein ringetje er bovenop te leggen dit wil tijdelijk nog weleens helpen. Weet zo niet meer welke voor de 5 de versnelling is. Dat mag je zelf even uitzoeken.

Jossie (0), 17 jaar geleden

Ik heb inderdaad 3 inbusbouten gezien op de versnellingsbak, ik zal even uitzoeken welke van de 5 is en een ringetje er tussen doen. Jullie horen van mij wat het resutaat zal zijn.

Theo Veenman (0), 17 jaar geleden

Het grootse probleem van baleno 1600 van het uit zijn 5e versn.springen is dat de boutjes onder de 5e versn.groep afbreken en de opsluitplaat omhoog komt zodat hij niet meer volledig in de 5e versn staat als je er te lang mee doorrijdt krijg je nog meer schade aan de versnellingbak dus snel repareren.

Jossie (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het probleem is (tijdelijk) opgelost. Ik heb inderdaad een ringetje geplaatst tussen de bout en veer boven op de versnellingsbak en heb sindsdien geen last meer dat de versnelling uit zijn 5 schiet. Enne heren, het betrof hier een 1800 zoals vermeld en geen 1600 zoals velen dachten.

Heren bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.