Toyota Yaris: distributieketting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1000

Ons is gevraagd om een distributieketting te vervangen van een Yaris 1.0 16v VVVT-i motorblok. er zit nl een rammel in. Wordt de 1ste keer voor ons. Heeft iemand hier ervaring mee? Waar op te letten? hoe lang zijn we er mee bezig? Hoe is de werkwijze? Alvast dank voor het meedenken. Gr Paul.

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

Zou je eigenlijk Autodata of de technische info van bv Brezan erbij moeten hebben Paul, want is nogal bewerkelijk.

Carter moet er af, krukas bij het o-punt zetten en nokkenastandwiel moet ook uitgelijnd zijn, anders de krukas nog een rondje draaien.

Spannerratel lossen en in teruggetrokken positie met een klein boutje vastzetten lees ik zo. Geen ervaring mee, maar lijkt niet heel erg ingewikkeld, maar nogmaals zonder technische info is dit niet verstandig. Verder de ketting geleiders goed controleren op slijtage.

Op de nieuwe ketting zitten een aantal schakels van verschillende kleuren en die moet je bij de verschillende merktekens zetten.

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Oke, we hebben Autodata. Ik zal eens opzoeken. Maar klinkt toch wel als ingrijpende reparatie. We zullen eerst eens kijken of we het niet anders op kunnen lossen met die klant. persoonlijk lig ik niet zo wakker van een rammelende ketting. Bedankt zover.

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=paul500]persoonlijk lig ik niet zo wakker van een rammelende ketting. Bedankt zover.[/quote]

Zou meer wakker liggen van de evt. gevolgen.
Daar komt nog bij... Indien je nu de klant nu adviseert er niets aan te doen en er gebeurt dan wel iets is er altijd weer een felle discussie, wie gaat dat betalen.

En we weten allemaal wel, wat gezond is rammelt niet......

Gr. paul

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Distributieketting van Yaris is echt niet zo'n gigantisch werk hoor. Hangt er vanaf wat je ervaring is met het werken aan motoren natuurlijk. Het zou idd niet verstandig zijn om hier mee verder te rijden. Zoals gezegd controleer of je kettinggeleiders niet te ver ingesleten zijn ook.
Dit probleem komt wel vaker voor.

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

We hebben de druk van de ketel, We hebben de Yaris ingeruild, en kunnen nu op ons gemak als er tijd is aan de ketting beginnen. Wel een uitdaging. Ik kom er nog op terug. Allen bedankt zover..

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Ziet er nogal spannend uit........ ;) dat kan nog wel even voor de koffie ;

Gr. Paul

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Netjes. Zoals je ziet valt best mee, niet. 😉

check

Beste antwoord, geplaatst door paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Opgelost, anders dan verwacht, de auto is verkocht voor export, kennelijk daar geen probleem. allen weer bedankt voor het meedenken.

paul500 (0) PRO, 7 jaar geleden

Dus probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.