Volkswagen Golf V: auto stottert en/of hapert bij optrekken.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdi

hoi, ik heb een golf 2.0 tdi (50.000km) wanneer je met deze auto rijdt en bijvoorbeeld een rotonde neemt en dan terugschakeld, afremt dan de rotonde neemt en weer gas bij geeft valt op dat de motor stottert en hapert maar dan ineens heeft ie de smaak te pakken en schiet weg. valt vooral op na afslaan links en rechts, ook wanneer je in een lage versnelling rijd bijvoorbeeld 2 hoor je ratelende geluiden onder de auto uitkomen. het is net alsof de auto zich verslikt. doet wel vaak maar niet altijd. daarnaast valt op dat af en toe na uitzetten van de auto de radio een paar seconden blijft doorspelen en heel af en toe valt de display in het dahboard weg. de auto is aan de meetkast geweest maar geeft geen storing aan, de garage kan geen antwoord vinden wie heeft een tip die ik aan de garage kan geven waar het euvel eventueel kan zitten ? alvast bedankt,

vandermunnik

Geplaatst door vandermunnik (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

dat gebonk laat het tweemassa vliegwiel controleren.

groetjes jan.

vandermunnik (0), 14 jaar geleden

alvast bedankt, maar kan dat ook de oorzaak zijn van de problemen bij optrekken ? lijkt alsof de moter afslaat, rammelt in de versnelling en dan weer aanslaat, weet je.... bijvoorbeeld als je auto in de tweede versnelling aanduwt !

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

ja dat zou daar ook mee temaken kunnen hebben.

groetjes jan.

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je al storing laten uitlezen?
Bekabeling pompverstuivers ?
Brandstoffilter had ik vandaag nog , ook al na 55.000 km. stotteren. {oorzaak brandstokwaliteit )

gwendy67 (0), 14 jaar geleden

Hallo, ik heb een skoda octavia scout van 2008 met een 2.0 TDI BMM motor die hetzelfde probleem heeft als de de golf (deze bij de garage diverse keren laten uit lezen, ook tijdens het rijden) helaas geen storing.
De volgende onderdelen zijn vervangen brandstoffilter, sensor van het roetfilter maar dit heeft niet geholpen.
Graag hoor ik van jullie wat de oplossing zou kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.