Volkswagen Golf V: Airco dashboardkasje

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik merkte (toen ik iets te drinken wilde pakken uit m'n dashboardkastje) dat er maar heel weinig lucht uit het ventilatieroostertje van het dashboardkastje komt. (ja, ik had hem volledig open gedraait)
Hierdoor is het niet echt koud in het dashboardkastje, maar bij de kieren aan de zij- en achterkant merkte ik dat het achter het dashboardkastje wel goed koud was.
Ik vermoed daarom dat de airco-slang van de achterkant van het roostertje is afgeschoten.

Weet iemand hoe ik bij deze slang kan komen om deze slang weer terug te plaatsen? Kan dit via het zij-paneel (en hoe haal ik deze los) of moet ik het dashboardkastje uitbouwen (en natuurlijk: hoe?)

Lucky_Luck

Geplaatst door Lucky_Luck (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

als je geluk hebt kun je via de zijkant of onderkant erbij aan de zijkant zit een kleine inkeping in het kapje daar voorzichtig met een schroevendraaier loswippen aan de onderzijde zit een soor van piepschuim plaat daar zitten twee dopjes in die eruit en pak je de plaat er tussen uit kom je er zo niet bij zal het dashboardkastje in z n geheel losmoeten deze zitten vast met torx schroeven maar probeer eerst zo maar

Lucky_Luck (0), 14 jaar geleden

Ik heb eerst de kap aan de zijkant verwijderd. Helaas kom je dan niet achter het dashboardkastje, maar alleen aan de zijkant (voor als je lampje bijvoorbeeld niet meer werkt)
Hierna heb ik de plaat aan de onderkant weg gehaald. Ook dan kom je er niet achter.

Toen het dashboardkastje maar leeg gehaald om hem er uit te schroeven... MAAR...
Toen ik het instructieboekje van de auto uit het kastje pakte, kon ik er zo achter kijken. :shame:
Het blijkt dat er helemaal geen slang hoort te zitten, maar dat (wanneer je het kastje dicht doet) het roostertje tegen een opening in de achterwand aan drukt. Wanneer je het dashboard kastje open hebt, loopt de koude lucht er dus achter.

Ik moet nu alleen nog controleren of het roostertje goed op de achterkant aansluit...

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Lucky_Luck]Ik moet nu alleen nog controleren of het roostertje goed op de achterkant aansluit...[/quote]
Past maar op een manier.
Zou kunnen dat het stukje schuim (een ring) er tussen is verdwenen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.