Volkswagen Passat: cruise control instellen

Bouwjaar: 1999

Passat variant 1999, motor AHU (90 pk, tdi). Er is standaard een cruise control ingebouwd. Tot een paar weken geleden werkte deze feilloos. Vanaf toen weigert hij weleens. Als volgt.

Op een bepaalde snelheid druk je op de knop om de snelheid te 'setten'. Wil je met de schuifknop de ingestelde snelheid verhogen dan doet die dat in het begin wel maar plotseling tijdens de handeling reset hij zichzelf en moet je opnieuw de snelheid weer setten. Ook gebeurt het dat, na bijv. remmen, de oude ingestelde snelheid niet is vastgehouden in het geheugen. Dan moet je alsnog zelf de nieuwe snelheid weer setten.

Een vervelend mankement want dit gebeurt dus weer niet altijd.

Ligt de oorzaak in cruise control schakelaar of ligt het probleem dieper. Bij de VW-dealer zei een monteur dat dit typisch aan de schakelaarcontacten zou liggen. Was het electronisch dan deed de cruise control het helemaal niet meer.

Wie heeft dit wel eens meegemaakt en/of een idee?

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hb4246 (0) PRO, 18 jaar geleden

de schakelaar gaat wel eens stuk.
bij een dealer of een vrije garage met een tester kunnen ze de schakelaar wel controleren

olleke (0), 18 jaar geleden

In dit forum lees ik ergens ook, dat er bij het rempedaal (en koppelingspedaal) switches zitten die ook een storing kunnen opleveren. Is dit hier ook een mogelijkheid?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

er bevinden zich negens switches! (niet in dit systeem) deze schakeling is verwerkt in de remlichtschakelaar..

switches vond je (nu niet meer) meestal terug in achteraf ingebouwde systemen..

paul,

olleke (0), 18 jaar geleden

Ik kan je even niet volgen, Paul. Bedoel je dat de remlichtschakelaar tevens de schakelaar is voor de cc?

Wat is jouw visie over mijn voorgelegd probleem?

Valkering (0), 18 jaar geleden

Golf 1.9TDI AUT 66 KW 1999. Ik heb hetzelfde probleem. De schuifknop weigert af en toe. BV wanneer ik met de cc de snelheid wil verhogen slaat de cc (snelheid setting) soms af en moet ik opnieuw de snelheid "setten".

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

@ olleke

inderdaad, deze schakeling zit ook verwerkt in de remlichtschakelaar, deze schakeling dient waneer men het rempendaal aan tikt de CC wordt onderbroken, maar! wat als deze schakelaar een slecht contact blijkt te hebben, en soms onderbroken blijft.. dan werkt de CC dus niet optimaal, dit zou dan ook nog een oorzaak kunnen zijn..en daar zou ik maar eens mee beginnen.. door deze schakelaar eens uit te wisselen..

paul,

olleke (0), 18 jaar geleden

Oké Paul,

Bedankt voor je heldere uitleg/advies. Dat uitwisselen zal wel na de feestdagen worden, maar mijn aandacht gaat eerst maar eens uit naar de r.l.schakelaar. Waarbij ik wil opmerken, dat ik je manier van benaderen van vragen, het meedenken en hoe op te lossen erg kan waarderen. Prettige dagen alvast!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.