Volkswagen CORRADO 100 KW E2: Draait warm slecht

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 100

Beste, mijn Corrado 1.8 16v draait koud goed en als hij warm is begint hij te stotteren, even later te knallen en vervolgens valt hij uit, dan kan ik hem ook niet meer terug starten. Als hij dan afgekoeld is, dan start hij terug

Ibbe

Geplaatst door Ibbe (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Probleem lijkt in de ontsteking te zitten, zou eens kijken of er nog een vonk is als de motor weer is uitgevallen, is er geen vonk,dan is de hall gever in de ontsteking vermoedelijk defect(electronisch component,temperatuur gevoelig)

SpeedBusterGTI (0), 6 jaar geleden

Het zou ook kunnen dat de temperatuursensor van de koelvloeistof niet goed is, waardoor er verkeerde waarden aan de computer worden doorgegeven. Deze heeft meestal een blauwe kleur.
Haal de stekker er eens af als de motor koud is en luister of de motor anders gaat lopen.

Ibbe (0), 6 jaar geleden

Dag heren
Sorry maar ben een paar weken op verlof geweest. Alvast bedankt voor de reacties.
Ik heb ondertussen de distributieriem eraf gehaald en terug op punt gezet, de complete distributeur met hall-gever nieuw gezet, nieuwe bougies en bougiekabels.
De temperatuursensor heb ik nog niet vervangen, zal deze eens bestellen.
Mvg

Ibbe (0), 6 jaar geleden

Alvast bedankt allebei, probleem is opgelost, het was de ontstekingsmodule die aan de ruitenwissers zit.
😉

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.