Volkswagen Golf: kipperend olielampje

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8v gti

Bij het contact aanzetten gaat het olielampje knipperen inplaats van constant te branden, als de motor stationair draaid gaat het lampje uit maar als er gas wordt gegeven gaat het lampje weer knipperen en gaat er een soemertje aan. De olie druk is goed die is al gecontroleert daar zit het probleem niet, de tellerklok is ook al uitgewisselt. Heeft iemand dit probleem al eerder mee gemaakt of heeft iemand nog een idee?

marc26

Geplaatst door marc26 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

marc

misschien een sensor, of anders eerst even oliedruk meten.

paul,

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo marc een golf 2 knippert het lampje altijd als je hem op contact zet ik zit zelf te denken olie druk sensors vern zijn omgenummerd naar andere kleur.

marc26 (0), 17 jaar geleden

Het probleem zit niet in de olie druk sensor werkt normaal is al gecontroleert als ik het stekkertje van de sensor af haal braad het lampje je niet dat is logies maar als je dan gas geeft gaat ie ook weer knipperen dat vind ik zo vreemd.

Ernst Tempel (0) PRO, 17 jaar geleden

er zitten 2 zenders op !!!!
1 voor stationair en een voor op toeren

gr.E.Tempel

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

je hebt maar 1 draadje losgehaald en er zitten er twee op marc maar los halen heeft geen zin leg de draden maar aan massa nu mag hij niet meer knipperen.

Ernst Tempel (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo

dit gaat niet werken zo als jij het zegt PETER.............. wedden dat hij nog brand ????

maar probeer het maar MARC .....ik hoor het wel.

veel succes gr. E.Tempel

marc26 (0), 17 jaar geleden

Ik wist niet van die tweede oliedruksensor die zit niet op een golf1, ik heb de kabelboom overgezet van een golf2 op mijn golf1 en heb de tweede sensor over het hoofd gezien. Heb het net even gecontroleert en het draadje aan massa gelegt en het lampje blijft uit.
Bedankt voor alle tips toen jullie begonnen over 2 sensoren wist ik dat ik iets vergeten was.

Bedankt gr Marc

Ernst Tempel (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,marc

zo als ik nu begrijp heb je het draadje van de tweede zender die bij de oliefilter zit aan massa gelegt en de andere gewoon aangesloten ..................en nu gaat het lampje na het starten uit en blijft na het gasgeven uit,dat klopt !!! maar..............
eigenlijk hoort hij gewoon aangesloten te zijn op de zender.
als hij na het aansluiten van de zender toch weer gaat branden bij gas geven is er toch iets aan de hand !!!!!!!!!!!
dit kan zijn: 1 defecte of verkeerde oliedruk zender (dit is niet erg)
2 niet genoeg oliedruk op toeren dit is wel erg en niet raadzaam om mee door te rijden.............

je moet het maar zo zien die tweede zender zit er niet voor niets op en daarom moet je hem ook niet zomaar aan massa leggen.

veel succes gr. E.Tempel

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo Tempel het is niet de bedoeling dat dit draadje aan massa blijf liggen. Het wil wel eens voorkomen dat het lampje blijft knipperen en dan weet je dat je een kabelbreuk hebt of je dashboard is stuk. blijft de lampjes netjes uit zijn er nog 2 dingen mogelijk sensors kapot of werkt niet goed, of oliedruk niet goed maar ik zal eerst de sensor vervangen is het probleem meestal al opgelost let wel op waar welke heeft gezeten..

Ernst Tempel (0) PRO, 17 jaar geleden

gelukkig peter........ jij hebt het begrepen want de meeste mensen denken het probleem te hebben opgelost door het draadje aan massa te leggen en het zo te laten,maar een beetje monteur doet dat niet die wil het gewoon weer orgineel hebben....... en zo hoort het ook want als je dat niet doet en hij krijgt later oliedruk problemen merk je het te laat op !!!!!!!

gr E.Tempel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.