Volkswagen Touran: raammechanisme touran

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Net voor mijn vakantie zonweringen op de achterruit geplakt, bij het inladen van goederen per ongeluk de ontgrendeling via de sleutel ingedrukt => gevolg dat alle ramen open gingen behalve rechtsachter omdat de zonwering hem tegen hield. Alle ramen weer dichtgedaan en lekker op vakantie gegaan. Kwam er later achter dat mijn rechterachterraam dicht blijft zitten. Ik kan hem dan met de hand omlaag schuiven. Als ik mijn raam weer dicht doe dan blijft hij wel weer netjes zitten, dus ik heb deze maar niet meer gebruikt. Is het nu mogelijk om mijn raam weer vast te zetten zonder de binnenbekleding van mijn deur los te maken of zal ik het toch moeten verwijderen. Zelf denk ik als ik het raam nu een stukje open en dan het raam met de hand omlaag duw tot in het mechanisme dat ik hem dan wel weer vast kan duwen of sloop ik dan de boel. Ik hem geen idee hoe een raam bevestigd zit in het mechanisme.

Vriendelijke groet,

Henk

chevy66

Geplaatst door chevy66 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Henk

Waarschijnlijk (99% zeker) is er een kunststof geleider afgebroken.

Gr. paul

chevy66 (0), 14 jaar geleden

Hoi Paul,

Als er iets is afgebroken dan gaat hij volgens mij niet meer dicht, volgens mij is het raam alleen ergens uitgeschoten of bedoel je dat de kunststof geleider het raam hoort vast te houden en deze dit niet meer kan omdat hij is afgebroken?
Ik ben heel benieuwd hoe het raam wordt vastgehouden?

Groeten,
Henk

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Zal een afbeelding hier plaatsen dan heb je een idee......

Gr. paul

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Daar zijn inmiddels ook raammechanisme revisiesetjes voor.
Maar ik zou er als leek maar niet aan beginnen.

chevy66 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de info Paul, kan volgens mij nooit echt moeilijk zijn, ga volgende week eens mijn deurbekleding verwijderen en zal laten weten wat het was.

groeten,
Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.